Hari demi hari kita makin selesa. Boleh dikatakan setiap aktviti ekonomi dan sosial telah kembali pulih namun masih dilakukan dengan SOP yang betul seperti disarankan oleh kerajaan.

Sedar atau tidak, kita cukup bertuah kerana Malaysia menjadi antara negara terbaik dalam menangani penularan wabak Covid-19. Tatkala banyak lagi negara masih bergelut kita kini berasa lebih selamat untuk melakukan pelbagai aktviti.

Dan semua ini tidak pasti kita kecapi tanpa pengorbanan dan usaha luar biasa yang dilakukan oleh petugas barisan hadapan negara. Mereka yang berkorban sanggup berdepan risiko demi menyelamatkan nusa bangsa.

Pelbagai pihak telah tampil ke hadapan dengan pelbagai penghargaan kepada mereka. Terbaru TGV Cinemas yang telah mula beroperasi telah menawarkan tiket wayang percuma buat petugas barisan hadapan negara.

TGV Cinemas Tawar Tiket Wayang Percuma Untuk Petugas Barisan Hadapan
Foto: Astro Awani

Bagi TGV Cinemas, ini merupakan penghargaan kecil berbanding pengorbanan yang telah mereka curahkan sepanjang negara berdepan krisis wabak tersebut. Jadi ini merupakan peluang untuk mereka berehat dan berhibur buat seketika.

IKLAN

Menurut TGV Cinemas, tawaran tiket percuma ini akan berlangsung selama tujuh hari bermuila 9 hingga 15 Julai 2020. Petugas barisan hadapan yang ingin menonton wayang percuma hanya permula hadir ke mana-mana 8 cawangan TGV Cinemas untuk menuntut tiket mereka.

Berikut merupakan cawangan TGV Cinemas yang menawarkan tiket percuma:

  • TGV Dpulze
  • TGV Permaisuri Imperial City Mall Miri
  • TGV Setiawalk
  • TGV Sunway Putra
  • TGV Sunway Pyramid
  • TGV Sunway Velocity
  • TGV Vivacity Megamall
  •  TGV Wangsa Walk

TGV Cinemas Tawar Tiket Wayang Percuma Untuk Petugas Barisan Hadapan

IKLAN

MEREKA YANG LAYAK

Tawaran tiket wayang percuma ini terbuka kepada semua petugas kesihatan dan pasukan keselamatan yang bertugas sepanjang penularan wabak Covid-19 seperti doktor, jururawat, tentera dan juga anggota polis.

IKLAN

Mereka hanya perlu hadir dan menuntut tiket wayang di kaunter penebusan. Setiapa orang layak mendapat 1 tiket untuk Classic hall sepanjang kempen ini berlangsung. Penebusan bergantung kepada tayangan dan tempat duduk yang ada.

PROSES PENEBUSAN

Petugas barisan hadapan yang ingin menebus tiket hanya perlu hadir ke kaunter dan menunjukkan ID pekerja kepada staf TGV Cinemas. ID pekerja dan butiran akan dicatatkan dan kemudian mereka boleh memilih filem pilihan, masa dan tempat duduk.

Jelas CEO TGV Cinemas, Yeoh Oon Lai, “Sebagai hab hiburan, TGV Cinemas sentiasa berusaha memberikan sinar gembira dan positif tatkala cabaran sperti ini berlaku. Kempen ini merupakan satu tanda penghargaan buat mereka yang telah mamastikan keselamatan kita”.