Business photo created by freepik - www.freepik.com

Penangan penularan pandemik COVID-19 bukan sahaja memberi kesan kepada keselamatan nyawa dan kesihatan malah ia memberi impak cukup besar terhadap ekonomi. Sepanjang penularannya sejak dua tahun lalu banyak bisnes yang terpaksa gulung tikar.

Walaupun ia menampakkan pemulihan namun masih ramai lagi yang bergelut mencari kerja. Bagi yang masih mempunyai kerja pula mungkin berdepan dengan pemotongan gaji atau elaun yang diterima lebih sedikit. Lalu menjejaskan juga perbelanjaan bulanan terutamanya buat mereka yang sudah berkeluarga.

Untuk menambah pendapatan ramai yang mula berniaga secara online dengan berjinak-jinak dengan pelbagai jenis produk. Terdapat beberapa tarikan utama mengapa ramai memilih berniaga secara online. Di antaranya ialah ia mempunyai risiko yang lebih rendah berbanding membuka premis perniagaan. Terdapat beberapa ciri-ciri perniagaan online mudah dilakukan di rumah.

PILIH PRODUK POPULAR

Tidak dapat dinafikan populariti sesuatu jenama produk memainkan peranan penting untuk menarik pelanggan. Jenama popular lebih mudah dijual berbanding produk jenama baru atau tidak dikenali. Jadi pilihlah untuk berniagaan produk yang sudah dikenali ramai.

IKLAN

TIDAK PERLU MODAL BESAR

Bagi perniagaan online salah satu ciri-cirinya yang penting ialah tidak memerlukan modal yang besar. Dan anda juga tidak perlu membuat pinjaman bank untuk memulakan perniagaan dalam bentuk begini. Dan lebih bijak jika anda memilih untuk menjadi dropship kepada pelbagai jenis produk.

Tip Jana Pendapatan Berniaga Sambilan Secara Online, Kena Cara Boleh Lebih Dari Gaji Sebenar
Sale photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

RANGKAIAN LEBIH LUAS

Kelebihan berniaga secara online ialah rangkaian atau sasaran pelanggan yang boleh dicapai lebih luas. Apatah agi jika anda bijak mengendalikan laman media sosial yang kini telah sedikit-sebanyak berubah menjadi platform e-dagang.

IKLAN

TIDAK PERLU SIMPAN STOK BANYAK

Ciri perniagaan online yang mudah juga tidak memerlukan anda menyimpan syok yang banyak. Kos untuk menyimpan barangan juga perlu diambil kira, lebih-lebih lagi sekiranya produk tersebut mempunyai tarikh luput. Jadi, adalah amat penting untuk sesuatu perniagaan atas talian yang mudah untuk tidak memerlukan seseorang menyimpan stock dalam kuantiti yang banyak.

MENGULANG PESANAN

Pilih jenis perniagaan di mana produknya mempunyai petensi untuk diulang beli oleh pengguna. Sebagai contoh produk makanan atau produk yang diguanakan secara harian. Jika ada pelanggan tetap anda akan ada pendapatan yang lebih terjamin.

IKLAN

Ikuti dan subscribbe YouTube MASKULIN untuk video menarik seperti di bawah.

Tip Jana Pendapatan Berniaga Sambilan Secara Online, Kena Cara Boleh Lebih Dari Gaji Sebenar

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI