Sebagai sukan paling popular global, bola sepak kini menjadi medan pelbagai jenama pembikin kasut bola atau but bola, mengetengahkan teknologi tercanggih mereka.

Antara pemain utama yang sentiasa meletakkan aras paling tinggi dalam industri ini ialah adidas. Sejak bola sepak direvolusikan sebagai sukan kompetitif yang berjalan seiring dengan perkembangan teknologi, but bola telah melalui pelbagai pengenalan fasa pembaharuan serta inovasi.

Seperti pemain profesional di liga-liga utama terkenal seperti EPL, Serie A, Bundesliga dan La Li Liga anda juga pasti mahu merasa bagaimana menggunakan but bola sepak yang terbaik dan paling penting menawarkan ciri-ciri yang mampu meningkatkan skil bola sepak.

Menerusi Superlative Pack terbaru yang diperkenalkan adidas, dua model terbarunya iaitu PREDATOR FREAK dan COPA SENSE mampu merealisasikan impian anda untuk beraksi seperti pemain bintang seperti Paul Pogba, Paulo Dybala, Toni Duggan, Marc-Andre Ter Stegan, David Alaba and Abby Dahlkemper.

Terlebih dahulu, jom kita kenali serba sedikit tentang dua but hebat terbaru diperkenalkan oleh adidas.

ADIDAS PREDATOR FREAK

Tip Tingkatkan Skil Bola Sepak, Salah Satunya dengan adidas Superlative Pack

Versi yang cukup menonjol pada visual dengan spike luaran dikenali sebagai DEMONSKIN. Inovasi terkini dari adidas ini menyaksikan penggunaan spike yang dihasilkan menggunakan algoritma komputer bagi memberikan poin sentuhan terbaik ketika melakukan sepakan.

Lebih menarik ia tampil dengan fungsi laceless dan dibina seperti dia pasang stoking dicantumkan bersama dengan teknologi upper PRIMEKNIT ditonjolkan bersama. Dihasilkan dari inspirasi 1998 PREDATOR ACCELERATOR dan 2000 PREDATOR PRECISION, penampilan dramatiknya bakal turut menjadi ikon di masa akan datang.

ADIDAS COPA SENSE

Tip Tingkatkan Skil Bola Sepak, Salah Satunya dengan adidas Superlative Pack

Nama adidas Copa tidak perlu lagi diperkenalkan. Tidak salah untuk MASKULIN katakan bahawa ia adalah nama but bola sepak yang paling terkenal sejak ia mula diperkenalkan sejak tahun 1979 dengan nama adidas Copa Mundial. Versi terbaharu, COPA SENSE meneruskan legasinya dengan penampilan klasik serba hitam dengan stud dan tapak belakang berwarna keemasan.

IKLAN

Manakala bahagian upper-nya pula menampilkan pengenalan teknologi FUSIONSKIN, material yang dihasilkan untuk sama seperti kaki pemain.

Ia sekali gus memberikan gaya klasik dan premium, kombinasi turut diminati pemain bintang seperti Paulo Dybala dan Eric Garcia. Dari segi teknologi, generasi terkini COPA ini telah melalui evolusi yang cukup signifikan. Ia dilengkapi dengan rekaan kolar ‘U-throat’ bagi memberikan keselesaan serta padanan yang sempurna pada kaki.

Berikut MASKULIN senaraikan beberapa tip bagaimana dua but bola sepak dari ADIDAS SUPERLATIVE PACK ini mampu membantu anda meningkatkan skil bola sepak.

CENGKAMAN HEBAT

Tip Tingkatkan Skil Bola Sepak, Salah Satunya dengan adidas Superlative Pack

PREDATOR FREAK dan COPA SENSE mempunyai karakteristik yang berbeza. Namun kedua-duanya mampu memberikan cengkaman yang sangat baik.

Mempunyai cengkaman baik di atas padang dalam situasi pelbagai jenis permukaan padang sangat penting untuk seorang pemain memberikan persembahan terbaik. Ia juga memberikan keselesaan untuk anda melakukan pelbagai skil gerakan pantas dengan mudah. Contohnya COPA SENSE yang dilengkapi SOFTSTUDS bagi cengkaman yang baik.

IKLAN

KONTAK YANG BAIK

Tip Tingkatkan Skil Bola Sepak, Salah Satunya dengan adidas Superlative Pack

Apa yang MASKULIN maksudkan dengan sentuhan disini ialah bagaimana anda sebagai pemain dapat merasakan sentuhan atau kontak di antara bola dan but dengan baik. Mempunyai kontak yang baik membolehkan anda memberi reaksi lebih pantas.

Seperti mana kita tahu dalam bola sepak seorang pemain harus melakukan gerakan sepantas fikirannya. Kedua-dua but bola sepak dari adidas ini memberikan sensasi sentuhan yang maksima.

FIRST TOUCH SEMPURNA

Tip Tingkatkan Skil Bola Sepak, Salah Satunya dengan adidas Superlative Pack

First touch is everything in football. Terutamanya jika anda bermain di posisi penyerang. Naluri seorang pencetak gol harus bermula dengan sentuhan pertama. Teknologi yang diperkenalkan oleh PREDATOR FREAK dan COPA SENSE mampu meningkatkan sentuhan pertama anda menjadi lebih sempurna.

Tip Tingkatkan Skil Bola Sepak, Salah Satunya dengan adidas Superlative Pack

IKLAN

Sebagai contoh PREDATOR FREAK dilengkapi teknologi CONTROLFRAME, tapak yang ringan dengan traction stud bagi memberikan kawalan seimbang. Manakala COPA SENSE pula dilengkapi Touchpods di mana ia merupakan kawasan sentuhan kaki dan bola.

FITTING SELESA

Seperti mana yang kita semua sedia maklum, penggunaan saiz yang betul pada but bola sepak sangatlah penting. Ia tidak seharusnya longgar dan juga terlalu ketat. Selepas mencuba menyarung dan menggunakannya sendiri, MASKULIN dapati PREDATOR FREAK dan COPA SENSE memberikan keselesaan yang cukup baik. Buat anda yang mempunyai kaki sedikit lebar mungkin lebih sesuai menggunakan COPA SENSE.

Tip Tingkatkan Skil Bola Sepak, Salah Satunya dengan adidas Superlative Pack

Manakala buat anda yang inginkan padanan yang benar-benar fit dan berpadu secara total dengan kaki, PREDATOR FREAK adalah jawapannya. Dengan material yang sangat superior digunakan, kaki tidak berasa sakit dan sukar untuk melecet. Pilihlah saiz anda atau true to size untuk padanan sempurna bagi meningkatkan skil kawalan serta gelecekan di atas padang.

TENDANGAN PADU

Ingin melakukan rembatan deras atau lencongan yang menarik? Jika menggunakan but bola yang biasa-biasa mungkin agak sukar. Bukan tidak boleh namun peratusnya untuk menjadi mungkin agak rendah. Namun dengan PREDATOR FREAK dan COPA SENSE, anda boleh melakukan rembatan deras atau tendangan lencongan lebih baik.

Tip Tingkatkan Skil Bola Sepak, Salah Satunya dengan adidas Superlative Pack

PREDATOR FREAK contohnya mempunyai DEMONSKIN yang mampu membantu tendangan lebih jitu dan padu. Dengan DEMONSKIN ini, anda boleh menghasilkan friction lebih tinggi ketika kaki melakukan kontak dengan bola. Sekali gus menjadikan tendangan lebih melencong atau curl.

Manakala COPA SENSE pula mempunyai Touchpods yang bukan sahaja memberikan kawalan bola yang baik tetapi membantu tendangan menjadi lebih jitu.

Jadi jika ingin meningkatkan kemampuan serta skil bola sepak ke aras lebih tinggi, anda bolehlah mencuba sendiri PREDATOR FREAK dan COPA SENSE. Kedua-dua but bola eksklusif ini boleh didapati di laman sesawang www.adidas.com.my atau outletnya yang terpilih dari 23 Februari ini.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI