Ya, ramai di antara anda mungkin teruja dengan headline di atas. Terutamanya buat anda yang merasakan ‘ketahanan’ anda mampu bertahan selama beberapa minit sahaja. Jika anda mencari solusinya mungkin ubat terbaru ini boleh beri anda jawapan.

Menurut laporan dari Ladbible, sejenis ubat kini sedang diuji untuk membantu golongan lelaki yang berdepan masalah ejakulasi pra-matang.

Ubat Terbaru Boleh Buat Lelaki Tahan Lama & Elak ‘Tewas’ Cepat Kini Sedang Diuji
‘Kecundang’ awal boleh menjejaskan hubungan anda dan isteri.

Lebih 200 orang lelaki kini sedang mengambil bahagian dalam ujian ubat tersebut yang dikenali sebagai cligosiban.

Cara ia berfungsi ialah dengan menghalang oxytocin daripada melekat kepada sel di dalam badan dan menghalangnya, lalu boleh membuatkan orgasm dilambatkan.

IKLAN

Ujian percubaan ini dijalankan terhadap 88 orang lelaki di Tulane University School of Medcine di Amerika Syarikat yang diminta untuk mengambil ubat terbaru tersebut atau placebo setiap hari.

Ubat Terbaru Boleh Buat Lelaki Tahan Lama & Elak ‘Tewas’ Cepat Kini Sedang Diuji

IKLAN

Pada enam minggu pertama, purata setiap seorang daripada mereka mengalami orgasm ialah 33 saat. Namun apabila mereka mengambil ubat tersebut mereka mampu bertahan dua kali ganda lebih lama.

Dalam laporan itu juga menyatakan bahawa kini seramai 220 orang lelaki mengambil ujian percubaan placebo-controlled di 29 lokasi berbeza di Amerika Syarikat.

IKLAN

Berdasarkan kajian yang dilakukan oleh NHS, masa purata untuk lelaki bertahan sebelum alami orgasm ialah 5.5 minit.

Namun ubat ini belum dipasarkan dan masih dalam kajian lagi. Jadi anda jangan pula pandai-pandai nak cari ubat ini ya.

Sama-sama kita tunggu sama ada ia akan dipasarkan secara komersial atau tidak. Sekurang-kurangnya terdapat sinar baru buat anda yang selama ini berdepan masalah seperti ini.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI