Kerjsama di antara Under Armour & Jordan Spieth.

Bila sebut tentang Under Armour pasti ramai yang lebih mengaitkan jenama ini dengan kelengkapan dan pakaian sukan seperti senaman, bola sepak dan juga larian.

Tapi tahukah anda bahawa Under Armour juga turut mempunyai deretan barangan sukan untuk sukan golf? Terbaru mereka memperkenalkan kasut golf terkini yang dinspirasikan daripada pemain golf profesional terkenal, Jordan Spieth.

Under Armour Spieth 4, Kasut Golf Dibina Buat Pemain Anjakan Profesional

Under Armour Spieth 4 merupakan model kasut golf yang diangkat oleh jenama ini sebagai kasut yang lasak, melalui ujian berkualiti dan dihasilkan untuk pemain yang ingin bertukar arah kepada lebih profesional. Atau dalam erti kata lain bersedia menyertai pertandingan Majors!

IKLAN

Pada usia 16 tahun, Jordan Spieth mengekutkan ramai pihak apabila menyertai PGA Tour yang pertama. Kemudian pada usia 20 tahun dia menjulang kejuaraan pertama PGA Tour dan seterusnya memenangi Master dan US Open pada usia 21 tahun.

Under Armour Spieth 4, Kasut Golf Dibina Buat Pemain Anjakan Profesional
Kerjsama di antara Under Armour & Jordan Spieth.

Kini selepas bergelar sebagai antara pemain muda paling bepengaruh di dunia, Jordan Spieth bekerjasama dengan Under Armour menghasilkan Spieth 4 GTX yang memjanjikan bantuan prestasi terbaik.

IKLAN

CENGKAMAN HEBAT

Bagi seorang pemian golf, faktor cengkaman dan pukulan merupakan elemen yang sangat penting. Dengan menggunakan data yang terkumpul pakar biomekanik di European Tour Performance Institue, J.J River menganalisa secara saintifik hubungan antara torque dan pusingan kayu golf serta cengkaman kasut.

Under Armour Spieth 4, Kasut Golf Dibina Buat Pemain Anjakan Profesional Under Armour Spieth 4, Kasut Golf Dibina Buat Pemain Anjakan Profesional

IKLAN

Ia bermula dengan kestabilan kaki dan kedudukan posisi badan sebelum melakukan pukulan. Untuk memastikan badan berada dalam posisi terbaik fungsi kasut bercengkaman amat ditagih.

Matlamat menghasilkan ketepatan bersama kestabuilan menjadikan Spieth 4 sebagai sepasang kasut golf yang bukan sahaja cantik tetapi mempunyai fungsi cengkaman hebat.

Selain itu ia juga kalis air dan boleh digunakan di atas apa jua permukaan di padang golf. Bagi mencapai ketahanan tersebut Under Armour menggunakan fiber GORE-TEX.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI