Umum sedia tahu bahawa syarikat pengeluar telefon pintar terkemuka, Huawei sering menitik beratkan soal kepuasan pengguna terhadap kamera.

Trend Huawei memiliki kamera terbaik bagi sesebuah telefon pintar sudah boleh mula dilihat sejak kemunculan awal Huawei P9 dan ‘adik-beradiknya’ yang lain.

Apa hebatnya Huawei P30 Pro?

Ramai yang mula bercakap dan jadi tak tentu arah apabila Huawei melancarkan dua lagi kombinasi model baharu iaitu Huawei P30 dan Huawei P30 Pro.

IKLAN

Kedua-dua model ini memiliki fungsi kamera yang lebih advance dan dalam beberapa kajian yang melibatkan fotografi, Huawei mendapat kedudukan yang pertama.

IKLAN

Diuji perbandingan dengan iPhone XS Max

Sehubungan itu, terdapat satu video tular yang memaparkan terdapat dua individu menguji perbezaan kamera di antara Huawei P30 Pro dan iPhone XS Max

IKLAN

Menerusi video tersebut, Huawei P30 Pro dilihat mempunyai fungsi zoom yang sangat luar biasa setakat ini dan iPhone XS Max juga gagal mengejarnya.

Apa-apa pun, Huawei menjadi pilihan ramai kerana kualiti gambarnya namun secara peribadi untuk hasil video yang lebih mantap dan Full HD, ia masih kekal milik iPhone.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI