Siapa tidak kenal dengan pemain yang dianggap sebagai salah seorang pemain terhebat sepanjang zaman, Cristaino Ronaldo. Tanya sahaja penyokong kelab Manchester United mereka pasti kenal akan sosok badan pemain asal Portugal ini.

Walaupun ‘perpisahan’ yang berlaku di antara Ronaldo dan Manchester United menggemparkan dunia bola sepak namun MASKULIN yakin ramai peminat kelab tersebut masih menganggap Ronaldo sebagai legenda mereka.

Tumpuan kini terarah kepada Piala Dunia 2022 di Qatar yang mana Ronaldo turut bersaing bersama negaranya untuk merebut kemuncak kejuaran bola sepak terulung di dunia. Kelibatnya di Qatar sentiasa menjadi tumpuan pengamal media antarabangsa dan juga peminat yang seti mengikuti perkembangan terkini.

Walaupun Berusia Ronaldo Masih Laku, Bakal Sertai Kelab Arab Saudi Dengan Kontrak RM912 Juta Setahun!

Terbaru, Ronaldo telah dilaporkan bersetuju untuk menyertai kelab terkenal dari Arab Saudi dengan nilai kontrak melebihi USD200 juta setahun. Sejurus tamat perlawanan bertemu Ghana minggu lalu, Ronaldo telah mencipta rekod unik Piala Dunia dengan menjaringkan gol di lima edisi berbeza.

IKLAN

Menurut laporan dari CBS Sport, kelab Arab Saudi dikenali dengan nama Al Nassr telah bersedia untuk menawarkan kontrak selama tiga tahun untuk Ronaldo. Walau bagaimanapun sehingga kini masih belum ada pengesahan dari dari kedua-dua pihak.

Walaupun Berusia Ronaldo Masih Laku, Bakal Sertai Kelab Arab Saudi Dengan Kontrak RM912 Juta Setahun!

IKLAN

Laporan berbeza dari Marca pula mengatakan Ronaldo bakal bersetuju dengan kontrak bernilai USD207 juta (RM912 juta) setahun. Kontrak ini menyaksikan Ronaldo bakal mewakili Al Nassr, kelab Arab Saudi paling berjaya di negaranya selama dua tahun setengah.

Kelab tersebut kini diuruskan oleh Rudi Garcia, bekas pengurus kelab terkemuka seperti Roma, Marseille dan Lyon.

IKLAN

Makin tua makin berisi, makin tua makin mantap! Itulah legasi yang dibawa olrh Ronaldo walaupun kadangkala terpalit kontroversi di dalam dan juga luar padang. Adakah Ronaldu akan dapat bertahan lama di kelab tersebut.

Sama-sama kita nantikan.

Jangan lupa subscribe YouTube MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI