People photo created by lookstudio - www.freepik.com

Pernahkah anda tertanya mengapa wanita suka lelaki boleh buat mereka ketawa? Sejarah membuktikan lelaki yang mempunyai perwatakan ceria dan lucu mudah mendapat perhatian kaum wanita.

Mereka yang ada sense of humor ini juga mudah mendapat kepercayaan kaum berlainan jantina.

Apakah yang boleh kita definisikan sebagai seorang lelaki yang lucu dan kelakar? Dan apa pula bezanya dengan lelaki yang ada sense of humor?

Lelaki kelakar – Lelaki yang sentiasa menjadikan setiap percakapan atau perbuatannya menjadi lawak/ kadang-kadang menjadikan ia sebagai kerjaya.

Lelaki ‘Sense of humour’ – Tidak sering berlawak tetapi setiap tindakannya menggembirakan dan menyenangkan hati orang di sekeliling.

IKLAN

PILIHAN WANITA

Sebenarnya wanita lebih memilih dan mengejar yang mempunyai sense of humour berbanding lelaki kelakar. Ini kerana, kebanyakan lelaki kelakar agak merimaskan hidup mereka.

Tidak serius dengan percakapan dan perbuatan mereka tidak meyakinkan. Jika ada masalah dan anda asyik berlawak tidak kira masa dan tempat, pasangan akan menganggap anda tidak bermakna kerana tidak membantu mereka dalam apa sahaja situasi.

Berbanding lelaki SOH, mereka lebih relaks apabila bercakap dan memberi impak lucu kepada yang mendengar serta mendamaikan jiwa. Di dalam sesuatu hubungan, lelaki sebegini merupakan satu kebaikan kepada hidup anda.

IKLAN

Mereka mudah membahagiakan pasangannya. Jika berselisihan faham atau bergaduh, lelaki ini bijak memujuk dengan cara tersendiri dan tidak membiarkan masalah melanda tergantung begitu sahaja.

Wanita Lebih Suka Lelaki Ada Sifat Humor Tersendiri Bukannya Kelakar Tak Bertempat, Ada Bezanya!
Woman photo created by marymarkevich – www.freepik.com

Ciri-ciri lelaki Sense Of Humours

Gentlemen – mudah menerima kenyataan dan mendahulukan perkara yang sepatutnya. Tidak terlalu serius dengan kehidupannya dan tidak juga lepas tangan dengan perbuatannya. Mendengar dan bertindak dengan sewajarnya.

IKLAN

Cepat tenang – tidak stres dalam hidup dan kehidupan mereka sihat kerana menerima positif dan negatif dengan terbuka.

Positif – bukan hanya berlawak kosong tetapi diselitkan dengan pengajaran sekali. Selalunya pasangan akan merasa jiwanya terisi dengan kehadiran lelaki sebegini.

RAHSIA LELAKI UNTUK WANITA

Dengan info di atas, maka anda sudah mengetahui satu lagi rahsia dari seorang lelaki. Dunia lelaki cukup mudah tetapi agak sukar untuk difahami oleh wanita.

Jika anda wanita mempunyai pasangan kelakar, syukur kerana hidup anda dilimpahi dengan keriangan tetapi mungkin anda dapat membantunya menjadi lebih bijak dengan memberi nasihat di atas. Jika anda memiliki pasangan lelaki SOH, ternyata anda cukup bertuah!