Populariti sukan seni mempertahankan diri Mix Martial Arts (MMA) kini bukan lagi satu perkara asing dalam dunia lelaki.

Nama-nama seperti Connor McGregor, Khabib Nurmagomedov, Jose Aldo dan ramai lagi telah membantu menaikkan populariti dengan setiap pertarungan mereka mencatat kutipan tiket box-office dan tayangan secara langsung yang ditonton puluhan juta peminat di seluruh dunia.

Begitu juga di negara kita. Tahun demi tahun populariti MMA cukup dirasai dengan semakin ramai pertarung muda melibatkan diri dalam pelbagai pertandingan yang turut mendapat liputan meluas daripada mdia tempatan.

Melihatkan perkembangan itu ia seakan cukup kena dengan masanya apabila filem bertajuk ‘Sangkar’ diperkenalkan untuk tontonan di pawagam tempatan.

IKLAN

‘Sangkar’ yang diterajui dua pelakon kacak popular tempatan Remy Ishak dan Zul Ariffin telah pun memperkenalkan trailer rasminya pada dua hari lalu. Sebuah majlis perasmian filem ini turut dilangsungkan dan ia juga memperkenalkan poster rasmi ‘Sangkar’.

Zul Ariffin & Remy Ishak Berentap Sakan Dalam Filem MMA Pertama Malaysia, ‘Sangkar’!

BACA: Kerana Sukan MMA, Khabib Nurmagomedov Miliki 6 Kereta Mewah!

IKLAN

Menariknya, ‘Sangkar’ merupakan sebuah filem yang terhasil daripada kerjasama mega empat penerbnit iaitu Astro Shaw, Primeworks Studios, Infinitus Gold dan mm2 Entertainment.

Selain Zul dan Remy, filem arahan Kabir Bhatia ini turut menampilkan barisan pelakon hebat lain tanah air seperti Mira Filzah, Adam Mika, Ray, Fadlan Hazim, Aman Graseka, Carliff Carleel, Andy Teh dan Rashid Salleh yang juga merupakan Presiden Persatuan MMA Malaysia (MASMMAA).

Lebih hebat lagi, ‘Sanglar’ juga bakal menyaksikan kemunculan beberapa atlet MMA sebenar seperti bekas petarung UFC James ‘Sledgehammer’ Mcsweeney, serta atlet tempatan dari ONE Championship iaitu Saiful Merican, Peter Davis dan Jihin Radzuan.

IKLAN

Zul Ariffin & Remy Ishak Berentap Sakan Dalam Filem MMA Pertama Malaysia, ‘Sangkar’!

Runut bunyi rasmi lagu tema yang mengiringi filem ini berjudul ‘Fighter’ dan dinyanyikan oleh rapper popular, Aman RA.

Nantikan filem Sangkar yang akan menemui para penonton melalui pawagam di seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei mulai 29 Ogos 2019.

Adakah filem MMA pertama ini akan mendapat sambutan box-offcie di negara kita? MASKULIN berharap ‘Sangkar’ membawa jalan cerita yang best. Tweringat dulu filem Hollywod berjudul ‘Warrior’ (2011) yang menjadi antara filem kegemaran penulis hingga ke hari ini.