Percayalah tak susah sebenarnya nak deal dengan kaum perempuan ni. Apa yang penting adalah anda kena betul-betul faham naluri dan sifat sebenar mereka, barulah tak rasa perempuan ni sejenis yang merimaskan.

MASKULIN kongsikan 10 fakta menarik tentang perempuan yang wajib lelaki ambil tahu. Lelaki take note okay?

10 Fakta Perempuan Yang Lelaki Wajib Tahu, Senang Nak ‘Deal’ Sebenarnya!

  1. Perempuan suka kan pujian, lebih-lebih lagi daripada seseorang yang mereka suka.
  2. Perempuan adalah makhluk paling sensitif bila mereka tengah datang bulan. Sejenis sindrom datang bulan (PMS). Jangan main-main waktu ni dorang boleh bertukar jadi singa jadian tau.
  3. Jangan lupa tarikh lahir perempuan sebab mereka sentiasa menunggu wish ‘Happy Birthday’ daripada orang yang mereka sayang walaupun tak ada hadiah. Kalau lelaki ingat tarikh penting ni pun dah lebih daripada cukup dan mereka akan rasa sangat dihargai..

10 Fakta Perempuan Yang Lelaki Wajib Tahu, Senang Nak ‘Deal’ Sebenarnya!

4. Perempuan dapat ingat walaupun perkara kecil jika dibandingkan dengan lelaki. Sebab tu la kalau lelaki mungkir janji, mereka akan ingat sampai hujung nyawa! Belum lagi kalau mereka ungkit cerita lima tahun lepas.

IKLAN

5. Walaupun tengah sedih, perempuan tetap akan tersenyum. Mereka lebih suka menangis secara senyap dan boleh berpura-pura ceria di hadapan orang lain.

6. Sibuk macam mana pun lelaki tu, tolonglah luangkan masa untuk perempuan ni sebab mereka sejenis manusia yang mudah kecil hati. Kalau korang tak hiraukan mereka, mulalah fikiran sampai ke bulan. Macam-macam boleh dorang fikir okay. Dekat sini la keluar cerita yang korang dah tak sayangkan mereka lagi.

10 Fakta Perempuan Yang Lelaki Wajib Tahu, Senang Nak ‘Deal’ Sebenarnya!

IKLAN

7. Bila seorang perempuan sudah meninggalkan lelaki ni, takkan ada lagi peluang kedua buat lelaki tersebut. Mungkin perasaan sayang tu masih ada, tetapi perasaan benci kerana disakiti itu telah melebihi segala-galanya.

8. Air mata adalah senjata utama perempuan.

9. Perempuan memang suka makan. Lepas tu mulalah bising badan dah gemuk!

IKLAN

10. Bila perempuan mula cemburu, mereka boleh jadi sehebat Detective Conan tanpa disyaki oleh si lelaki. Kalau boleh, sampai lubang cacing pun mereka selidik.

Kesimpulannya, jangan cepat menghukum. Sudah menjadi lumrah perempuan dilahirkan sebagai seorang insan yang penuh dengan emosi. Jadi sayangilah ‘perempuan’ anda dengan sepenuh hati!

Artikel ini di ambil dan di olah dari REMAJA.

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah.

@maskulinmy Bila dah bersusah payah bekerja, apa salahnya kita ‘self reward’ sekali sekala kan? Tapi kereta dorang bukan biasa-biasa hehe #maskulin#maskulinauto#selebritilelaki#selebritiwanita#keretamewah #fyp #learnontiktok #fypシ #porsche #mclaren #mercedez ♬ original sound –
Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI