Tak best langsung jadi lelaki dengan perut berisi dan perut buncit. Paling membosankan bila keseluruhan bentuk badan nampak okey, tetapi yang tak okey bila perut pula buncit.

Jangan lepaskan peluang untuk anda bergaya dengan skinny jeans yang sememangnya menjadi kegilaan lelaki untuk nampak lebih tinggi dan kurus. Jom ikuti 4 tip pemakaian skinny jeans ini untuk lelaki berisi atau perut buncit.

4 Cara Mudah Lelaki Berisi & Buncit Pilih Skinny Jeans, Baru Boleh Cover Perut!

1. Pilih seluar warna gelap

Pastikan anda pilih skinny jeans daripada warna gelap seperti ungu untuk menyembunyikan bahagian-bahagian tertentu pada tubuh. Elakkan warna cerah seperti merah sebab ini akan membuatkan kaki anda nampak besar.

IKLAN

Kalau nak pilihan yang mudah dan selamat, belilah warna hitam sebab ia sesuai dipadankan dengan mana-mana baju T. Malah ia juga akan menampakkan kaki anda lebih kecil.

2. Ambil tahu potongan seluar

Pastikan anda mengambil tahu jenis potongan skinny jeans yang sesuai untuk lelaki berbadan besar atau buncit. Untuk lelaki seperti ini, potongan skinny jeans mestilah di bawah paras pinggang dan tidak terlalu ketat.

IKLAN

Jika anda memakai seluar jeans yang terlalu ketat, bimbang akan menampakkan perut anda tersembul ketika berjalan mahupun duduk.

3. Jangan beli fabrik getah

Elak membeli skinny jeans yang diperbuat daripada fabrik getah yang ketat. Nanti anda akan kelihatan seperti mahu beriadah di padang.

IKLAN

4. Jangan pakai yang banyak poket

Elak daripada memakai seluar skinny jeans yang mempunyai banyak poket kerana ia akan membuatkan kaki anda kelihatan lebih besar dan gemuk.

Begitu juga dengan jaket, jangan memadankan dengan jaket bersaiz besar kerana ia bakal menampakkan badan anda tidak seimbang dan pendek. Cukup sekadar baju T biasa atau kemeja dengan corak garis menegak.

Mudah kan tip pemilihan skinny jeans? Kalau mahukan inspirasi, anda boleh meniru fesyen daripada pelakon filem dan pelawak Hollywood, Black Jack yang pandai memilih skinny jeans untuk tubuhnya yang besar.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI