Sneaker adalah kasut yang mesti ada di dalam rak kasut setiap orang. Kenapa? Ia adalah kasut yang boleh dipakai sebagai pelengkap gaya jika anda mengayakan gaya kasual. Lagipun, admin rasa sneaker adalah kasut paling selesa untuk dipakai ke mana sahaja termasuk lah ke pejabat. Sneaker juga ada pelbagai jenama , bentuk , corak dan gaya.

Dulu, asal sneaker je mesti kita akan pilih kasut dari jenama Nike dan Adidas kerana jenama ini adalah jenama yang sudah terkenal .Sekiranya anda ingin mencari sneakers baru, lihat beberapa jenama underrated yang kualiti sama hebat jadi tidaklah anda asyik mengenakan sepasang Stan Smiths atau Airmax yang sama sahaja.

 

1. Reebok

Setiap koleksi yang ditengahkan oleh Reebok agak cool dan mengikut trend. Lebih-lebih lagi sekarang berkolaborasi dengan penyanyi genit Ariana Grande, Rick Ross, Demi Lovato , Nick Jonas ,menggunakan khidmat supermodel Gigi Hadid, aktres Gal Gadot, bintang K-Pop BlackPink, Winner Mino menjadikan jenama ini mula mendapat tempat di hati pengguna.

4 Jenama Sneakers Yang ‘Underrated’ Tapi Cool & Berkualiti, Jom Tambah Koleksi Asyik Adidas Dan Nike Je

Siapa sahaja yang tak sukakan sneakers yang klasik dan cantik dari koleksi Reebok Classic Nylon Sp ni. Strategi terbaik yang membuatkan anak muda ingin miliki sepasang.

Sebagai peminat kasut, memang leceh sekiranya kasut yang kita idamkan tu hanya boleh didapati di luar negara. Tahu tak Yellow Porter memudahkan segala masalah pembelian dan penghantaran barang anda dari luar negara? Klik sini untuk dapatkan kasut idaman dengan harga menjimatkan!

IKLAN

2. Puma

Puma adalah jenama sukan dari Jerman, terkenal dengan pakaian sukan dan pelbagai barangan sukan, yang diasaskan oleh Rudolf Dassler pada tahun 1924.

4 Jenama Sneakers Yang ‘Underrated’ Tapi Cool & Berkualiti, Jom Tambah Koleksi Asyik Adidas Dan Nike Je

Puma telah berusaha keras untuk memperluaskan pengaruhnya dalam gaya fesyen dan gaya hidup, melalui kerjasama dengan beberepa selebriti antarabangsa yang popular antaranya Solange Knowles, Alexander McQueen, Selena Gomez, Cara Delevinge, BTS serta ramai lagi. Selain itu, melantik Rihanna sebagai pengarah kreatif baru untuk jabatan wanita.

3. Skechers

4 Jenama Sneakers Yang ‘Underrated’ Tapi Cool & Berkualiti, Jom Tambah Koleksi Asyik Adidas Dan Nike Je

IKLAN

Ketika zaman sekolah, jenama Skechers cukup hits. Skechers dilahirkan di California pada tahun 1992 dan telah menjadi komersil sejak itu.

Miliki salah satu koleksi, apa yang penulis suka tentang Skechers ialah ia cukup selesa dengan kehadiran insole dari span, rasa seperti memijak tilam empuk. Kini, Skechers mengalukan kehadiran pelantun lagu Havana, Camila Cabella sebagai keluarga baru dan mengetengahkan koleksi Skechers Hi-Lite.

4. Fila

IKLAN

Jenama sneakers dari Korea Selatan (Fila Korea mengambil alih pada tahun 2007, tetapi jenama ini berasal dari Itali). Kini, jenama yang agak kelam sebelum ini tular di kalangan belia selepas comeback dengan trend chunky inspirasi tahun 90-an.

4 Jenama Sneakers Yang ‘Underrated’ Tapi Cool & Berkualiti, Jom Tambah Koleksi Asyik Adidas Dan Nike Je

Disebabkan sneaker adalah kasut yang tidak di makan dek zaman cuma corak , bentuk dan gaya sahaja berubah setiap tahun. Jadi,admin rasa sneaker tetap menjadi pilihan kita semua. Betul tak? Berkenan pula penulis dengan koleksi klasik dari Reebok, warna putih nampak cool je…

 

Sumber : Instagram

Via : wanista

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI