Ia bermula dengan Nick Fury memberitahu Tony Stark tentang kepentingan Avengers, setelah 10 tahun filem Iron Man ditayangkan, anda bakal saksikan semua adiwira Marvel akan menentang makhluk paling jahat iaitu Thanos the Mad Titan. Filem arahan Joe dan Anthony Russo, The Avengers: Infinity War dilakonkan hampir 76 pelakon-pelakon Hollywood yang akan merungkai misteri 6 batu permata. Terlalu banyak perkara yang ingin kami rungkaikan, jadi ini antara perkara yang anda patut tahu sebelum anda menonton The Avengers: Infinity War.

 

  • Siapa Thanos

4 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Anda Menonton The Avengers: Infinity War

Anda dapat melihat kemunculan pertama makhluk jahat ini ketika kredit pengakhiran The Avengers. Sejak daripada itu, dia sering membuat kemunculan di dalam filem-filem lain, namun kita masih lagi belum mengenali dekat dengan karekternya. Di dalam komik, Thanos merupakan kaum Eternals, ibunya merupakan salah seorang Mutan dan ia dilahirkan dengan kuasa yang luar biasa. Tujuan utama ia mencari Infinity Stone ialah kerana cinta terhadap seorang wanita sehingga sanggup menghancurkan alam semesta. Mungkin anda akan lihat bagaimana Thanos mendidik ahli Avengers untuk rasa kekalahan.

 

  • Dimana batu-batu tersebut?

4 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Anda Menonton The Avengers: Infinity War

IKLAN

Jika anda dapat saksikan di dalam trailers Infinity War, Thanos telah pun memiliki space stone dan power stone. Dimana lagi 3 baru tersebut? Doctor Strange telah meletakkan Time Stone di dalam Kamar-Taj dan jika anda masih ingat filem Thor: The Dark World, Reality Stone telah diberikan kepada Collector. batu tersebut di simpan dalam satu kawasan yang telah di musnahkan menerusi filem Guardian Of The Galaxy. Mungkin Encik Collector masih memilikinya? Manakala Mind Stone yang akhirnya diletakkan di atas kepala Vision yang membolehkan beliau terbang, panahan laser, dan tembus dinding. Untuk Soul Stone pula, tiada clue dimana ia berada. Ada beberapa teori yang mengatakan Heimdall (penjaga pintu masuk Asgard dari filem Thor) memilikinya, ataupun Thanos memilikinya sepanjang masa?

 

  • The Avengers

4 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Anda Menonton The Avengers: Infinity War

Di pengakhiran Captain America: Civil War, kita dapat saksikan perpecahan The Avengers akibat bercanggah pemikiran antara Captain America dan Iron Man. Captain America menyerahkan perisainya dan menghilangkan diri. Sementara Tony Stark masih berkerja bersama Vision dan War Machine dan adik-beradik Russo mengatakan bahawa Infinity War merupakan pengakhiran kepada siri Captain America.

IKLAN

 

 

 

IKLAN
  • Dendam Guardian

4 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Anda Menonton The Avengers: Infinity War

Star-Lord dan pasukannya akan bertemu dengan The Avengers dalam filem ini, dan pertempuran antara mereka dan Thanos di sifatkan sebagai peribadi, berbeza daripada adiwira yang lain. Nebula dan Gamora menjadi anak angkat Thanos sejak kecil dan telah menjadi pembunuh profesional seperti didikan ayah angkat mereka. Nebula membesar dengan membenci Thanos dan bertindak untuk membalas dendam kepada ayah angkatnya. Dalam masa yang sama, Drax the Destroyer juga mahu membalas dendam kerana Thanos telah membunuh keluarganya.

 

 

Kalau kami listkan semuanya, tak seronoklah untuk anda tonton di pawagam nanti. Sila beli tiket sebelum sold out ya. Selamat menonton The Avengers: Infinity War.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI