Indistri filem antarabangsa dan tempatan kini semakin bernafsu tinggi memperkenalkan pelbagai jenis karya dan juga jalan cerita.

Sepanjang bulan MAC, pelbagai jenis filem dari pelbagai jenis genre ditawarkan buat anda terutamanya kepada kaki wayang.

Jadi apakah filem yang menarik bakal memasuki panggung wayang sepanjang buklan MAC? Jom ikuti 5 filem yang wajib anda tonton berdasarkan pilihan MASKULIN sepanjang Mac 2019!

BACA: Confirm! Stephen Chow Bakal Hasilkan Filem Sekuel Aksi Komedi, ‘Kung Fu Hustle’

CAPTAIN MARVEL

GENRE: AKSI, SUPERHERO

TARIKH MULA TAYANGAN: 6 MAC 2019

5 Filem Di Pawagam Sepanjang Bulan Mac Yang Wajib Tonton!

Apa yang menarik?

Ini merupakan filem pertama dari Marvel Cinematic Universe (MCU) menampilkan adiwira wanita sebagai watak utama. Watak Captain Marvel dilakonkan oleh pelakon hebat Brie Larson. Menariknya Captain Marvel dikatakan sebagai adiwira paling kuat dalam MCU!

Kisahnya

Dengan setting latar belakang sekitar era 1990-an, Captain Marvel mengisahkan Major Carol Denvers seorang juruterbang wanita pesawat pejuang tentera udara Amerika Syarikat. Namun bila DNA badannya tercampur dengan makhluk asing dia berubah menjadi seorang adiwira memiliki kuasa luar biasa!

RESIDE

GENRE: SERAM

IKLAN

TARIKH MULA TAYANGAN: 7 MAC 2019

5 Filem Di Pawagam Sepanjang Bulan Mac Yang Wajib Tonton!

Apa yang menarik?

Ada sesuatu yang sangat menakutkan bila kita berbicara tentang filem seram dari Thailand. Filem ini tak terekcuali dengan rekaan set yang realistik serta gabungan pelakon jebat menampilkan Ananda Everingham, Ja Natthaweeranuch dan Ploy Sornarin.

Kisahnya

Sekumpulan ahli kultus dikenali sebagai The Jit Asongkhai yang dianggotai oleh Madame dan pengikutnya Dej, Prang, Kruea, Krit dan Nop berkumpul di sebuah rumah misteri. Di rumah tersebut mereka melakukan ritual untuk menghidupkan orang yang telah mati. Namun segalanya bertukar tragedi apabila ada kuasa jahat mula tampil.

MILLY & MAMET

GENRE: DRAMA, KOMEDI
TARIKH MULA TAYANGAN: 7 MAC 2019

IKLAN

5 Filem Di Pawagam Sepanjang Bulan Mac Yang Wajib Tonton!

Apa yang menarik?

Kalau pernah menonton ‘ADA APA DENGAN CINTA’ pastinya anda kenal dengan dua karakter ini. Ya, karakter Milly & Mamet merupakan dua karakter yang pernah muncul dalam filem cinta remaja legenda dari Indonesia tersebut!

Kisahnya

Milly dan Mamet kini sudah bergelar ibu bapa. Demi menjaga anak dan suami, Milly ambil keputusan untuk berhenti kerja manakala Mamet pula menangguhkan cita-citanya menjadi seorang chef dan bekerja di kilang milik bapa mertuanya. Apakah yang berlaku kepada pasangan ini setelah muncul cabaran yang bakal menggoncang rumahtangga mereka?

THE AFTERMATH

GENRE: DRAMA
TARIKH MULA TAYANGAN: 21 MAC 2019

5 Filem Di Pawagam Sepanjang Bulan Mac Yang Wajib Tonton!

IKLAN

Apa yang menarik?

‘The Aftermath’ membariskan pelakon-pelakon yang cukup berwibawa seperti Alexander Skarsgard dan Keira Knightley. Kisah yang berlaku sejurus selepas Perang Dunia Kedua ini membawa kita menelusuri sejarah yang epik.

Kisahnya

Selepas tamat perang, Rachael Morgan berpindah ke Hamburg untuk bertemu semula dengan suaminya, Lewis yang merupakan seorang berpangkat Kolonel tentera British. Namun selepas berpindah dia mendapati situasi agak sukar kerana pemilik asal rumah tersebut merupakan seorang janda tentera Jerman yang bersama dengan anak perempuannya.

DUMBO

GENRE: DRAMA, FANTASI, FAMILI
TARIKH MULA TAYANGAN: 28 MAC 2019

5 Filem Di Pawagam Sepanjang Bulan Mac Yang Wajib Tonton!

Apa yang menarik?

‘Dumbo’merupakan sebuah lagi projek dari Disney untuk melakukan adaptasi filem-filem dongeng mereka dalam bentuk real life. Menariknya filem ini menggabungkan teknologi CGI dan pelakon manusia sebenar.

Kisahnya

Adaptssi live-action ini membawakan ksiah seekor anak gajah unik yangh lahir disebuah sarkis. Sejak lahir dia sangat berbeza dengan gajah yang lain kerana memiliki telingan yang sangat besar. Namun Dumbo sebenarnya memiliki kebolehan di luar akal kerana boleh terbang menggunakan telinga!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI