Rasanya macam tak logik kalau anda tak pernah menonton filem super popular lakonan dan arahan pelakon legenda Hong Kong, Stephen Chow berjudul ‘Kung Fu Hustle’.

Kini selepas hampir 15 tahun akhirnya peminat boleh bersorak gembira dengan berita terbaru yang diumumkan oleh Stephen Chow sendiri.

BACA: Lama Stephen Chow Tak Berlakon Tapi Katanya Bakal Muncul Dalam ‘Project D’

IKLAN

Masa untuk anda ingat kembali geng kapak dan hikmat tumbukan Telapak Buddha! Ya, filem sekuel ‘Kung Fu Hustle’ akan mula menjalani penggambaran dalam masa terdekat!

Namun menurut Stephen Chow, ia bukanlah sekuel secara terus tetapi lebih kepada pewaris kisah yang ditonjolkan di dalam ‘Kung Fu Hustle’.

IKLAN
Confirm! Stephen Chow Bakal Hasilkan Filem Sekuel Aksi Komedi, ‘Kung Fu Hustle’
Stephen Chow bakal merealisasikan impian peminat filem arahannya dengan sekuel terbaru ‘Kung Fu Hustle’.

Pengesahan tentang filem yang bakal menarik perhatian global ini diumumkan sendiri oleh Stephen Chow menerusi satu temu bual di Guangzhoue ketika mempromosikan filem terbarunya, ‘The New King of Comedy’.

“Ia bukanlah satu sekuel yang secara langsung. Filem ini akan menjadi filem kung fu moden yang berlaku di sebuah negara asing dan mempunyai kisah unik tersendiri. Tetapi membawa semangat serta konsep sama dengan ‘Kung Fu Hustle’,” jelasnya.

IKLAN

Bagi MASKULIN itu pun sudah cukup menggembirakan kami!

Bagaimana dengan anda… adakah anda teruja dengan filem sekuel ini?