Hari-hari gym pun kadang-kadang membosankan juga kan? Berdepan dengan treadmill membuatkan anda tepu dan kurang mendapatkan udara segar. Ada pasti tahu cross training kan? Mungkin dah tiba masanya untuk anda menghabiskan masa anda bersenam di luar pula. Mungkin ada segelintir dari anda mengatakan bahawa tiada beza bersenam di luar dan di dalam gym. Sekurang-kurangnya di dalam gym, kami boleh mengangkat besi. Walaubagaimanapun ia masih sama, dan sesekali badan anda perlukan perubahan.

 

Untuk itu, memiliki kasut yang tepat untuk anda berlari mungkin menjadi faktor utama. Hati-hati dalam pemilihan kasut, silap haribulan, kaki anda akan berasa sakit dan akan mengeruhkan lagi keadaan. Ini antara kasut yang sesuai untuk anda pakai jika anda memasang niat untuk cross training.

 

  • Under Armour Men’s Phantom HOVR

 5 Jenis Kasut Cross Training Yang Paling Sesuai Untuk Anda

Tapak kasutnya yang bercirikan wax-based foam, membolehkan impak maksimum dalam latihan disamping keselesaan ketika anda berlari di jalanan mahupun di atas treadmill. Ruang pergelangan kaki lembut dengan sulaman kemas menjadikan kasut ini ringan untuk disarungkan ke kaki anda. Untuk anda yang hanya ingin menggunakan untuk larian biasa, tiada masalah. Namun kepada mereka yang gemar sukan lasak, mungkin anda tidak selesa pada awalnya, namun lama-kelamaan anda akan terbiasa dengan kasut ini.

IKLAN

 

 

  • Reebok Fast Flexweave Running Shoe

 5 Jenis Kasut Cross Training Yang Paling Sesuai Untuk Anda

Sekiranya anda seorang olahragawan dan seorang yang obses kepada fitness, maka kami sarankan kasut ini kepada anda. Kasut baru dari Reebok Flexweave 8-way ini memang menjadi idaman semua orang. Ia bersifat fleksibel secara keseluruhan dan kurang ketat, malah jika anda berlari dengan kasut ini, anda akan rasa ringan dan mudah dibawa. Kasut ini juga lebih kepada santai membolehkan anda fokus dalam pergerakan anda tanpa perlu memikir mengenai kaki anda. Jika anda mahu bergerak pantas dan meyakinkan seperti atlet, ini untuk anda.

 

IKLAN
  • Reebok Fusion Flexweave

 5 Jenis Kasut Cross Training Yang Paling Sesuai Untuk Anda

Kalau tadi ia lebih kepada pantas, ini lebih kepada sokongan dinamik dengan cengkaman tidak akan membuatkan anda tergelincir. Mempunyai sifat sama seperti Fast Flexweave Running Shoe, Fusion memang selesa untuk anda yang gemar dengan Cross Training.

 

 

IKLAN
  • Nike Train Speed 4

5 Jenis Kasut Cross Training Yang Paling Sesuai Untuk Anda

Bagi anda yang gemar dengan kelajuan, Nikes ini dicipta untuk berlari, berjoging, dan banyak lagi. Ia bukan hanya mampu untuk berlari dalam tempoh lama, tetapi juga untuk menjaga kaki anda untuk terus mara ke hadapan. Terima kasih kepada Nike yang mencipta Nike’s forefoot insert technology. Jika anda seorang yang suka berjogging di atas jalan raya atau kaki lima, ini kasut yang sesuai untuk anda.

 

 

  • Adidas Alphabounce Beyond

5 Jenis Kasut Cross Training Yang Paling Sesuai Untuk Anda

Kasut ini bersifat natural yang mempunyai keupayaan yang hebat. Kredit kepada pereka kasut ini kerana boleh menjadikan bahagian pergelangan kaki tidak terdedah dan selesa memudahkan anda untuk bergerak. Ia juga diperluas untuk membantu mengekalkan pergelangan kaki anda dari cengkaman kuat ketika latihan yang berpanjangan. Tapaknya mempunyai getah yang boleh melancarkan latihan anda walaupun dalam keadaan hujan.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI