Betul ke kaum lelaki mempunyai sifat kewanitaan ini? Mesti ramai yang tak percaya…tetapi lelaki tidaklah sejauh mana dengan wanita apabila ia berkait dengan perkara-perkara ini:

1. Gosip

Ha! Siapa yang kata lelaki tak reti bergosip? Apabila dikelilingi dengan kaum perempuan memanglah dia cakap yang perempuan memang suka cakap belakang dan akan sentiasa berdiam diri tanpa masuk campur. Tetapi bila bab bercerita dengan teman-teman lelakinya…uishhh… cara mereka bergosip boleh kalahkan perempuan!

2. Kaki membeli-belah

Namun kurang membeli pakaian seperti wanita, apabila datangnya promosi kasut berjenama atau alat-alat elektronik habis naik gila mereka ini! Walaupun kasut itu beratus-ratus ringgit mereka pasti akan membeli beberapa pasang.

3. Suka menari seksi

IKLAN

Walaupun mereka ini kebanyakkan masanya kaku seperti pokok yang patah rantingnya…tetapi mereka teramat mahir dalam menggoyangkan punggung kalah Saloma.

4. Suka mandi buih

Ingatkan perempuan sahaja yang suka rileks dalam tab mandi sambil main buih, tetapi lelaki pun suka! Terutama sekali apabila mereka telah melalui hari yang mencabar.

5. Membasuh muka

IKLAN

Kaum lelaki juga, pada sebenarnya, suka menjaga kulit mereka – walaupun mereka tidak memiliki barang-barang kosmetik seperti perempuan. Mereka kerap basuh muka dan bukan sekadar dengan air kosong sahaja.

6. Menonton drama romantis

Percayalah, sebenarnya lelaki pun suka tengok cerita-cerita romantis. Dan kalau cerita itu teramat menyentuh hati atau mereka boleh berkait rapat dengannya, mereka pasti akan menitiskan air mata!

IKLAN

7. Selfie

Walaupun sukar untuk bayangkan situasi ini, tetapi lelaki memang suka ambil gambar terutama sekali apabila mereka bersama dengan teman-teman macho mereka. Mereka sanggup loncat berpuluh-puluh kali untuk dapatkan ‘perfect shot’ itu.

8. Suka memeluk dan dipeluk

Bukan sahaja perempuan suka bab ‘pelukan’ ini, lelaki pun suka! Walaupun mereka selalunya memeluk kaum wanita, tetapi mereka juga ingin dipeluk dan dibelai.

Sumber: Brightside