REJIM KEKAL BENTUK BADAN

Banyak Minum Air, Elak Makanan Berminyak Kalau Nak Orang Kata Awak Hensem

“Berikutan kekangan masa yang saya hadapi, untuk mengekalkan bentuk badan seperti sebelum ini amatlah sukar. Saya terlalu sibuk dengan rutin harian saya. Namun saya senantiasa mencari masa terluang untuk saya keluarkan peluh. Sebagai contoh, saya akan rajinkan diri saya dengan aktiviti luar seperti joging. Kekerapan ke gimnasium kini juga semakin berkurangan, sebaliknya lakukan latihan Martial Arts setiap minggu demi mendapatkan bentuk tubuh yang menarik.”

 

PENAMPILAN DIRI BUKAN UNTUK GOLONGAN SELEBRITI SAHAJA

“Penampilan ini sebenarnya untuk semua orang, tak kiralah dia seorang selebriti ataupun sesiapa sahaja. Tiada masalah jika anda selekeh di khalayak ramai, namun jangan pula melatah bila ada yang mengata penampilan anda. Penampilan diri mencerminkan diri anda yang sebenar. Dalam pada masa yang sama, jika anda sentiasa bersih dan mempunyai penampilan yang kemas, orang sekeliling turut selesa untuk mendekati anda.”

IKLAN

Banyak Minum Air, Elak Makanan Berminyak Kalau Nak Orang Kata Awak Hensem

MINAT DALAM FITNESS

“Sejak zaman sekolah lagi saya mula terlibat dalam bidang kecergasan. Kami adik-beradik sering kali menonton filem-filem barat yang banyak bermain dengan Martial Arts dan aksi lasak. Dari situ, kami terpukul untuk menyertai bidang kesihatan. Bila kami belajar dengan lebih dekat tentang urusan kecergasan ni, kami tahu yang ia  bukan sahaja membantu dalam meningkatkan stamina, malah ia dapat membuatkan anda rasa segar dan bertenaga sepanjang hari.”

 

IKLAN

 

LATAR BELAKANG KELUARGA FAKTOR UTAMA

 

“Mungkin ramai yang berpendapat, genetik keluarga memainkan peranan penting dalam kesihatan seseorang. Saya akui ayah saya mempunyai penyakit tiga serangkai, namun ia tidak memberi jaminan seluruh ahli keluarga akan menerima penyakit yang sama. Jika salah seorang ahli keluarga anda terlibat dalam penyakit kronik, maka anda sudah boleh mengambil inisiatif untuk mengubah gaya pemakanan anda.”

IKLAN

 

Banyak Minum Air, Elak Makanan Berminyak Kalau Nak Orang Kata Awak Hensem

CARA PEMAKANAN

“Disebabkan terlalu sibuk dengan jadual seharian, saya akan pastikan makanan yang diambil tidak mengandungi kuantiti minyak yang berlebihan. Paling penting, minum air secukupnya, kerana air itu sedikit sebanyak mempunyai detoks yang berfungsi untuk menyihatkan tubuh badan anda. Nasi saya ambil seperti biasa, namun ia perlu diambil dalam anggaran yang tepat, tidak perlu berlebihan jika hari itu saya tidak terlalu sibuk bekerja.”

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI