Pelik-pelik sampai kadang-kadang tak terjangkau dek akal keanehan masyarakat barat memperkenalkan sesuatu yang kononnya lain daripada yang lain.

Ada tu sampaikan perkara yang mereka lakukan memang tak pernah terbayang dek akal kita selalu warga marhaen yang simple dan biasa.

Sejak zaman-berzaman, lelaki dan minyak wangi sememangnya dua perkara yang tak dapat dipisahkan. Dianggap sebagai elemen pelngkap untuk menyerlahkan kelelakian seseorang, minyak wangi juga mampu mengubah persepsi kita terhadap individu.

Maka tak hairanlah kini minyak wangi dianggap sebagai bau yang mewakili personaliti seseorang.

Tapi dalam banyak-banyak minyak wangi dicipta terdapat beberapa jenis yang memang pelik!

Di bawah ini merupakan beberapa jenis minyak wangi atau pelik pernah dicipta.

IKLAN

Aroma Bau Rumah Mayat

Mungkin penggemar minyak wangi ni spesies yang datang dari alam angker! Demeter Fragrance Library, jenama sering mengeluarkan minyak wangi dengan aroma yang unik dan aneh. Mereka memperkenalkan aroma rumah mayat di mana ramuannya dicipta dari bunga lili, teluki, gladiol dan kekwa. Kemudian ia ditambah sedikit dengan aroma mahoni dan oriental sehingga menghasilkan aroma seperti dalam upacara pengebumian di suatu tempat. Mungkin ini juga minyak wangi sesuai untuk geng black metal?

Parfume Aroma Cat Dinding

Wode paint adalah minyak wangi unik kerana di saat disembur ke tubuh atau baju ia akan mengeluarkan warna seperti cat. Namun jangan risau kerana warna itu lama-kelaman akan hilang dengan sendirinya. Tapi sebenarnya parfum ini juga ada yang tidak berwarna iaitu wode scent. Ini bagi MASKULIN sejenis minyak wangi yang ada kecelaruan identiti!

BACA: Jangan Biasakan 6 Tabiat Buruk Ini, Nanti Berat Susah Nak Turun

IKLAN

Bau Aroma Keju

Di negara kita semua jenis makanan nak dicamput dengan keju. Kalau boleh masak air pun nak masuk keju! Pada tahun 2006, seorang pembuat keju Stilton telah menghasilkan koleksi minyak wangi ciptaannya sendiri. Ia dikenali dengan nama ‘Eau de Stilton’ dan terkenal dengan aroma unik. Apa yang buat ia menjadi unik? Well, ia diinpirasikan daripada aroma daripada keju biru yang mempunyai bau yang bagi sesetengah orang sangat busuk. Namun lain orang lain hidungnya.

Parfum Aroma Ganja

Kalau nak kena tahan kena test urine on the spot dengan polis, korang bolehlah cuba minyak wangi ini. Cannabis Santal Eau de parfum memperkenalkan minyak wangi dengan bauan daun ganja. Di mana aroma dan bau yang dihasilkan merupakan gabungan dari campuran akar pohon ganja, coklat, vetiver dan vanilla musk untuk menciptakan aroma yang terasa sangat sensual.

IKLAN

Bau Aroma Pelacur

Ini memang yang paling tak masuk akal. Entah dari mana penciptanya tahu pelacur itu bau macam mana pun tak tahu. Sesuai dengan namanya Bordello yang bermaksud rumah pelacuran. Dihasilkan oleh Black Pheonix Alchemy Labm, ia didakwa memiliki aroma bau seorang pelacur. Menurut pengeluar yang menciptakan Bordelo, aroma ini merupakan gabungan dari bau rumah pelacuran, korset, petticoat, serta ditambah dengan aroma campuran buah plum, Eclipta alba, alcohol, dan kain satin tua, sehingga membuat orang yang memakai parfum ini memiliki aroma yang mirip dengan seorang pelacur. Apa-apa jelah labu dah tak waras dah kau ni barangkali!

Bau Aroma Vulva

Pervert alert! Minyak wangi yang paling tak masuk akal dalam dunia jatuh kepada Vulva Original. Mereka mendakwa bahawa produk mereka mampu memberikan sensasi aroma lsama seperti bau vagina seorang wanita, lebih tepatnya lagi aroma vagina wanita yang cantik. Bahkan dalam bungkusannya tertulis ‘Vaginal Scent’. Pengeluar parfum ini dibuat untuk para lelaki dan diharapakan saat mereka menggunakan parfum ini dapat meningkatkan keghairahan seksual. Like.. whatt?!