Kini anda tidak perlu lagi membeli perangkap cicak kerana ada cara mudah yang boleh anda buat untuk menghapuskan cicak di rumah.

Perangkap cicak ini hanya menggunakan satu bahan iaitu solatape bersaiz besar. Dengan adanya bahan ini masalah cicak di rumah dapat diatasi dengan mudah.

Malah cara ini juga boleh diulang beberapa kali sehingga cicak di rumah anda berjaya dihapuskan. Cara berkesan ini telah dikongsikan oleh Ct Affaziah.

Jom cuba!

BACA: Tip Elak Semut Naik Atas Meja Makan Guna Stoking Lama!

BUAT PERANGKAP CICAK CARA MUDAH & MUDAH

Assalammualaikum… Sorry kalau posting ni menggelikan… Scroll laju2 eh kalau yang geli?

IKLAN

Saya nak share tips mudah dan murah nak bunuh cicak.

Gambar kat bawah ni hasil rumah kampung saya yang ditinggalkan dekat 3 minggu…

Untuk kali pertama buat, total cicak yang dapat 54 ekor. Banyak kan. 1 family cicak boleh melekat?

?Cuma perlu gunting dgn plastik tape.

IKLAN

BACA: Bosan Rumah Jadi Sarang Cicak, Ini 10 Langkah Mudah Untuk Halau Mereka!

?Korang tampal merata tempat laluan cicak tau.

IKLAN

?Caranya hanya tampal hujung tape je pastu terbalikkan yang ada gam tu belah atas. Cuma hujung dengan hujung je tampal kat lantai. Boleh fahamkan?