Terlalu banyak beban di kepala boleh menyebabkan kita jadi stress. Bila stress, mulalah semua benda jadi tak bentu;. Dah guna banyak cara tapi stress tetap ada? Tidur dan bersenam pun masih tidak membantu? Ini cara terbaru untuk hilangkan stress.

MENGHIDU EPAL

CARA PALING LAWAK UNTUK HILANGKAN STRESS

Lawak bukan? Tapi percayalah kajian menyatakan bahawa dengan membau buah epal hijau ataupun buahan citrus lain boleh menyebabkan sakit kepala anda hilang dan melegakan tekanan. Kajian juga telah dijalankan kepada penghidap penyakit migrain kronik dan ia mampu memnyembuhkannya. Jadi simpan banyak-banyak buah epal hijau di rumah ya!

LETOPKAN BELON

IKLAN

CARA PALING LAWAK UNTUK HILANGKAN STRESS

Siapa kata letopkan belon hanya untuk buat orang terkejut? Bila kita stress, kita lebih cenderung untuk mengambil nafas yang lebih pendek, Jadi bila anda letupkan belon, ia membantu anda untuk bernafas seperti biasa dan membuatkan tubuh lebih tenang dan kepala lebih lega.Anda akan menghela nafas yang lebih panjang dan ia membantu untuk merehatkan otot tubuh juga.

IKLAN

MELUKIS MENGGUNAKAN JARI

CARA PALING LAWAK UNTUK HILANGKAN STRESS

IKLAN

Tak salah untuk anda mengekspresi perasaan marah itu. Tapi buat apa marah dan mengamuk? Apa kata anda cuba cara ini dengan mengunakan cat dari pelbagai warna dan lukiskan apa yang kamu fikirkan ketika itu. Untuk kesan yang lebih baik, gunakan jari kamu untuk melukis. Lebih dekat dengan fikiran di kepala kerana pergerakan lebih cepat apabila menggunakan jari. Tapi kamu boleh saja menggunakan krayon ataupun pensel warna. Lukiskan perasaan anda pada kertas ataupun kanvas. Kamu lihat saja resultnya. Pasti menarik!

URUT TELINGA ANDA

CARA PALING LAWAK UNTUK HILANGKAN STRESS

Mungkin bagi anda cara ini tidak masuk akal. Tapi sebenarnya, bila anda mengurut telinga, ia secara tidak langsung akan melepaskan endorfin dalam otak dan membuatkan anda berasa lebih tenang,Selain itu, telinga juga antara bahagian paling sensitif pada tubuh badan.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI