Kelengkapan untuk anda miliki apabila anda mencukur. Jangan hanya bergantung kepada pencukur semata apabila anda melalui proses mencukur. Sama seperti muka anda yang memerlukan pelembap, pembersih dan krim untuk menutup dari sinaran cahaya matahari. Mencukur memerlukan skill yang tepat dan teliti jika anda ingin menampakkan ia lebih menarik dan tidak kusut masai.

 

 

Beard Trimmer

Philips Norelco

Cukur Jambang Dengan Kelegkapan Mudah Ini

Mengapa pencukur ini berkesan? Ini kerana ia sangat mudah untuk digunakan. Ia dapat mengawal tekanan cukuran tanpa perlu merosakkan wajah anda yang turut didatangkan dengan beberapa jenis bilah cukur untuk kesesuaian bentuk cukuran dan jenis kulit anda.

 

Beard Scrub

Cukur Jambang Dengan Kelegkapan Mudah Ini

Untuk mereka yang meminati David Beakham, pasti tahu House 99 by David Beckham merupakan pengasasnya. Jika anda lihat saja wajahnya pasti sudah tahu bahawa produk ini berkesan kan? Selain daripada dapat membersihkan wajah pada bahagian dagu dan rahang anda dengan baik, ia juga dapat melembutkan bulu pada kawasan tersebut agar tidak kelihatan kasar dan merimaskan. Dalam pada masa yang sama, ia membantu membasmi kotoran dan elakkan dari tumbuhnya uban pada janggut anda.

 

IKLAN

Beard Oil

 

Brother Artisan Oil

Cukur Jambang Dengan Kelegkapan Mudah Ini

Minyak argan sangat penting dalam menganjalkan lagi kulit dan memberi kesegaran pada wajah anda. Tentunya campuran pudina pada minyak argan ini memberi kesegaran berpanjangan kerana ia mempunyai campuran herba dan bahan alami yang lain.

 

Beard Comb

IKLAN

Cukur Jambang Dengan Kelegkapan Mudah Ini

Gunalah apa saja jenis sikat yang dapat membantu anda untuk mensisir janggut anda dengan rapi. Mungkin ada beberapa jenama yang bagus untuk anda, namun tak kira apa jua, asalkan ia tidak membuatkan rambut anda gugur dan dapat mensisir dengan rapi dan kemas.

 

 

 

Beard Soap

Cukur Jambang Dengan Kelegkapan Mudah Ini

IKLAN

Jangan gunakan sabun ini pada kawasan berbulu, bersihkan kawasan seperti pipi anda dan bahagian leher ke atas sebelum terkena janggut anda. Ia tidak lari daripada menjadikan kulit anda mulus dan sentiasa segar. Pakai ini secara harian atau paling tidak pakai ketika anda selesai mencukur. Antara produk yang berkesan adalah Proraso Shaving soap.

 

Badger Shaving Brush

Cukur Jambang Dengan Kelegkapan Mudah Ini

Mungkin jika anda ke Barber Shop anda akan dilayan dengan begitu mewah. Namun tidak menjadi masalah jika anda memilikinya di rumah. Brush biasanya berguna sepanjang hayat. Seperti Art of Shaving Black Fine Shaving Brush ini ia membantu dalam meratakan krim pada kawasan cukuran sebelum mencukur. Jadi satu bahagian pun tidak akan tertinggal.

 

 

 

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI