dalam diam misai macho
Foto: katemangostar - www.freepik.com

Penampilan pada wajah sama ada berjambang, berjanggut, bermisai atau ‘clean’ merupakan pilihan masing-masing. Setiap lelaki ada keselesaan sendiri dalam menentukan gaya penampilan wajah mereka. Namun tidak semua orang boleh ‘carry’ dengan setiap penampilan berbeza.

Sejak dari dahulu lagi lelaki yang mempunyai karakteristik ada rambut di wajah dianggap sebagai satu simbol kelelakian. Maka tidak hairanlah mengapa ramai wanita menganggap lelaki berpenampilan seperti ini sangat menarik di mata mereka.

Dalam Diam Rupanya Ramai Wanita Suka Kepada ‘Abang Misai’
Foto: katemangostar – www.freepik.com

Kali ini MASKULIN ingin perkatakan tentang penampilan lelaki bermisai. Sebut sahaja misai pasti ramai yang terbayang penampilan A.Galak dalam siri TV dan filem aksi ‘Gerak Khas.

Tidak ramai lelaki berani menyimpan misai dan bereksperimen dengan gayanya. Tapi tahukah anda sebenarnya terdapat ramai wanita yang suka kepada lelaki bermisai?

IKLAN

Berikut MASKULIN kongsi beberapa sebab mengapa dalam dia wanita sebenarnya suka lelaki bermisai.

ELEGAN

Lelaki bermisai boleh tampil lebih elegan dengan gaya pakaiannya yang tampak stailo. Misai mampu menjadikan lelaki nampak lebih sofistikated serta berkeyakinan tinggi. Ini salah satu karakteristik lelaki yang diidamkan oleh wanita.

LEBIH MATANG

Wanita mahu berdampingan dengan lelaki yang matang bukannya lelaki berlagak anak muda remaja yang nampak keanak-anakan. Dalam kebanyakan budaya misai dianggap sebagai simbol kematangan seorang lelaki.

IKLAN
Dalam Diam Rupanya Ramai Wanita Suka Kepada ‘Abang Misai’
Foto: wayhomestudio – www.freepik.com

NAMPAK MACHO

Lihat sahajalah karakter-karakter lelaki macho di dalam filem. Ramai di antaranya bermisai dengan lagak sangat macho. Lelaki bermisai tidak perlu bekerja keras untuk tampak segak dan macho di hadapan wanita. Cukup sekadar mengukirkan satu senyuman manis. Pasti ramai hati yang berdebar kencang.

Dalam Diam Rupanya Ramai Wanita Suka Kepada ‘Abang Misai’
Foto: katemangostar – www.freepik.com

KEMAS DAN RAPI

Seorang lelaki yang menjaga penampilan bermisai dengan baik secara tidak langsung menunjukkan bahawa dia seorang yang kemas. Biar nampak macam selekeh tapi sebenarnya lebih kemas berbanding orang lain.

IKLAN

DEFINISI KACAK

Bagi ramai wanita, lelaki bermisai membawa simbol kesuburan dan ketampanan. Misai juga menjadi indikasi bahawa seorang lelaki sudah berubah daripada remaja kepada lelaki dewasa. Jadi tidak hairanlah ramai yang mendifinisaikan lelaki bermisai sebagai kacak.

Buat anda yang ingin menyimpan misai, lakukanlah dengan baik. Penjagaan rapi boleh membawa imej yang sangat baik kepada anda. Ikuti YouTube MASKULIN untuk seleksi video menarik gaya hidup lelaki terkini.

https://www.youtube.com/watch?v=FOqtUg4Dlt0&t=11s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI