Pelukkan isteri selama dua minit sehari dikatakan sebagai rahsia untuk kaum lelaki mencapai umur panjang.

Kajian menunjukkan bahawa pelukan ini merangsang pengeluaran hormon kebahagiaan. Tidak ada rasa stres kerana pelukan ini dapat mengurangkan tekanan.

Suami janganlah lokek pelukan, sebabnya bila isteri gembira anda pun bahagia. Kalau boleh mulakan sedikit demi sedikit. Memanglah mula-mula agak kekok namun lama kelamaan bila sudah jadi kebiasaan tentu rasa tak sempurna hari bila tidak peluk isteri. Cubalah!

Nak Umur Panjang, Lelaki Peluklah Dua Minit ‘Wanita’ Kesayangan Anda!

LAKUKAN INI SEMASA MEMELUK ISTERI: 

1. Ungkapkan Sayang Di Bibir

IKLAN

Bukan kena keluar duit pun nak kata ‘I Love You’, ‘Saya Sayang Awak’ atau ‘Terima Kasih Sayang’. Cuma modal air liur saja. Kalau semudah itu pun tak boleh buat, macam mana isteri nak memberi kebahagiaan pada keluarga?

2. Gurau Senda

Kalau masa bercinta boleh saja beri ayat-ayat power, bila dah jadi yang sah haruslah lebih hebat ayat powernya ya tak? Jangan ayat ke lain sudah!

3. Pujuk Memujuk

IKLAN

Kadang kala suami tak sedar yang kata-katanya menyakitkan hati isteri. Walaupun isteri tak kata, tapi tak salah minta maaf dan berikan pujukan manja. Isteri akan lebih menghargai nanti.

Nak Umur Panjang, Lelaki Peluklah Dua Minit ‘Wanita’ Kesayangan Anda!

4. Peluk Cium Tak Salahkan

IKLAN

Biarpun usia perkahwinan dah sampai ke fasa ke matang, jangan malu nak peluk isteri. Sebabnya orang perempuan ini, makin berusia makin sensitif jiwanya. Lagilah bila dia dah faham perangai suaminya macam mana, dia takkan meluah sangat pun ke tak puasan hatinya. Pelukan suami selalunya jadi ubat/penawar hatinya yang hiba itu. Tak perlu lama… seminit dua pun dah memadai.

Empat saranan ini mampu memberikan manfaat yang untuk hubungan suami isteri. Tak lama manapun, dua minit saja!

Sumber: via Mingguan Wanita

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI