Siapa tak ingat dengan filem hantu Thailand, Nang Nak yang pernah menjadi fenomena dulu. Filem ini juga menempa kejayaan yang sangat hebat apabila menjadi filem pertama negara tersebut yang mencecah jualan tiket mencecah nilai 150 juta bath.

Wajah Terkini Pelakon Utama Filem ‘Nang Nak’

Menerima arahan seni daripada Ek Iamchuen dan muzik oleh Chatchai Pongpraphapan, filem Nang Nak memenangi tujuh anugerah Subhanahongsa yang merupakan anugerah Oscar versi Thailand. Antara anugerah yang dimenangi karya ini adalah filem terbaik, pengarah terbaik, juru sinematografi terbaik, skor muzik terbaik, arahan seni, kostum dan solekan terbaik.

Diduga Penyakit Autoimun, Ini Wajah Terkini Pelakon Utama Filem ‘Nang Nak’
Filem Nang Nak menjadi fenomena sehingga ke peringkat antarabangsa.

Apa agaknya khabar pelakon utama filem ini ya?

Pemegang watak Nak, Inthira Charoenpura terus meroket laju dengan membintangi pelbagai filem dan juga drama. Begitu juga dengan pelakon utama lelaki, Winai Kraibutr yang menjadi pilihan ramai pengarah. Namun ada perkara yang menduga pelakon keturunan etnik Melayu Thai yang berasal dari Krabi ini.

Diduga Penyakit Autoimun, Ini Wajah Terkini Pelakon Utama Filem ‘Nang Nak’
Keadaan terkinidirinya. Sumber gambar: Instagram Winai Kraibutr

Walaupun kelihatan begitu kacak, tegap dan sihat saat berada di puncak populariti, Winai diduga dengan penyakit autoimun yang menjejaskan kulit dan membran mucus. Masalah kesihatan yang dihadapinya ini membuatkan dia pada satu ketika terpaksa terlantar sakit. Keadaan kulitnya menjadi melepuh dan seolah-olah menggelupas memerlukan penjagaan rapi.

IKLAN

Akibat penyakit tersebut dan pengambilan ubat yang berpanjangan, wajah Winai juga kelihatan berbeza daripada dahulu. Kini, dia dilihat tidak aktif berlakon disebabkan penyakit yang dihidapinya, namun aktif di laman sosial berkongsi mengenai kehidupannya dan juga mempromosikan produk kepada pengikutnya sebagai salah satu punca mata pencarian.

Diduga Penyakit Autoimun, Ini Wajah Terkini Pelakon Utama Filem ‘Nang Nak’
Bersama keluarga tercinta. Sumber gambar: Instagram Winai Kraibutr

Ketika filem Nang Nak menyambut ulang tahun ke-20 pada 2019. Tayangan previu FIlem tersebut yang dinaiktaraf kualiti secara digital telah diadakan. Hasil jualan tiket ketika itu disalurkan untuk menampung kos perubatan Winai Kraibutr.

IKLAN

Kini pada usia 53 tahun, penyakit tersebut tidak menjadi penghalang untuk berduka. Dia hidup bahagia di samping isteri dan tiga cahaya mata. Semoga Winai segera sembuh dari penyakit yang dihidapinya.

**

IKLAN

Sekadar info, Penyakit autoimun adalah keadaan di mana sistem imun tubuh, yang biasanya melindungi kita daripada jangkitan dan penyakit, tersilap mengenal pasti sel-sel sihat dalam tubuh sebagai ‘asing’ atau berbahaya dan mula menyerangnya. Namun, dalam kes penyakit autoimun, sistem imun menghasilkan antibodi yang menyerang sel, tisu, dan organ sihat tubuh itu sendiri.

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk video gaya dan fesyen menarik seperti di bawah!

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI