Dulu Rambut Gugur & Kelemumur, Lepas Pakai Produk Ini Rambut Makin Lebat

Rambut gugur dan kelemumur memang merunsingkan kerana jika tidak dirawat dengan cepat boleh mengakibatkan rambut makin nipis dan botak.

Tidak dinafikan banyak produk untuk mengatasi masalah rambut dijual di pasaran namun ada ketikanya kita keliru yang mana elok untuk digunakan.

Mendapat keizinanan dari sumber asal, Shehnaz Khan, MASKULIN kongsikan posting beliau tentang lima produk yang disarankan untuk anda yang berdepan dengan masalah rambut.

Walaupun produk yang disarankannya ini agak mahal namun ia bagus untuk mengelakkan rambut makin gugur dan berkelemumur.

Semoga perkongsiannya ini dapat membantu mengatasi masalah yang anda hadapi.

Saja nak share siapa ada rambut gugur dan kelemumur tu boleh lah try ni ye. Mahal sikit tapi bagus 🙂 sebab She perasan mak ayah adik2 semua tegur rambut She lebat panjang cantik even hari2 gugur. Pelik kan. Tapi yang gugur banyak tapi tapi tapi anak rambut banyak sangat tumbuh.

Ha banyak kau tapi tapi hahahaha. Rambut gugur tu normal tapi kalau kurang dari 50 helai lah kalau lebih tu memang masalah. Tapi camne nak kira lak sehelai2? Hahahha test pakai tangan. Rasa2 segenggam gugur kulit kepala dah nampak and mula botak, ketahuilah awak dah ada masalah kulit kepala.

Rambut gugur disebabkan oleh kulit kepala kelemumur, berminyak, kering dan pemakanan. She share setiap detail di gambar 🥰

Ok lah semoga bermanfaat 🥰

IKLAN

Antara produk yang digunakannya:

Dulu Rambut Gugur & Kelemumur, Lepas Pakai Produk Ini Rambut Makin Lebat

1. Seborin Aktiv Hair Tonic Schwarzkopf

Tonik untuk kuatkan akar rambut dan khas untuk rambut nipis dan gugur. Dia bukan spray. So korang nak jimat korang beli botol spray kat MR DIY atau kedai RM2. Then spray kat kulit kepala. Sambil spray tu gsok2. 1 botol Seborin RM50. Jangan terkejut ye boleh pakai sampai 3, 4 bulan. Pakai setiap hari. Bau ubat biasalah.

Dulu Rambut Gugur & Kelemumur, Lepas Pakai Produk Ini Rambut Makin Lebat

2. Shampoo Alpecin

Untuk rambut gugur dan kuatkan akar rambut. Bau macam ais mentol. Pakai shampu ni biar 2, 3 minit then bilas. Lepas kau bilas kau akan rasa rambut kau kejung keras sikit. Normal sebab shampu ni tak ada paraben, sls. So kena pakai conditioner atau hair mask. Harga kat Watson RM34. Ni kalau lelaki pakai boleh lah tahan sebulan. Aku pakai 2 3 minggu habis. Tapi best ye sejuk je kat kepala best 😍

Dulu Rambut Gugur & Kelemumur, Lepas Pakai Produk Ini Rambut Makin Lebat

3. Hair Tonic Seborin

Tapi ni khas untuk kelumumur. Pakai ni kat tempat kelumumur. Seriusly ye recommmend. Bagus nak arwah. Hahahhaa. Harga RM50. Nak jimat letak dalam botol spray kang kau tonggang kat rambut habis basah rambut kau.

Dulu Rambut Gugur & Kelemumur, Lepas Pakai Produk Ini Rambut Makin Lebat

4. Hair Mask Keratin Smooth

Korang kalau buat treatment keratin kasi elokkan rambut rosak beratus ye. Kau beli ni je RM35 pakai semingu 3 kali je. Aku tak ada pakai conditioner sebab conditioner akan buat rambut cepat gugur.

Cara pakai, lepas shampu pakai alpacin tu, sapu benda ni dari tengah rambut sampai hujung. Biar 5-10 minit. Lepas tu bilas. Lembut gile and wangi.

Dulu Rambut Gugur & Kelemumur, Lepas Pakai Produk Ini Rambut Makin Lebat

5. L’Oreal Elseve Extraordinary Oil

Ni paling aku suka. Banyak2 hair oil, aku cube semua berminyak. Yang ni sumpah bagus gile kau letaklah banýak mana tetap rambut kau lembut gila bapak. Menyesal aku tak beli dulu. Ada 4, 5 jenis. Aku amik yang ni. Untuk all hair types. Kenapa aku amik L’Oreal? Sebab dia punya minyak tu light and meresap. Recommend for those ada masalah rambut kering, warna dan rambut kejung. Pakai 2, 3 titis kat tapak tangan then ratakan dari tengah rambut sampai hujung.

Dulu Rambut Gugur & Kelemumur, Lepas Pakai Produk Ini Rambut Makin Lebat

Artikel berkaitan: Tak Semestinya Tua, Ini Puncanya Rambut Lelaki Cepat Beruban & Putih Terlalu Awal

Artikel berkaitan: Rawat Rambut Gugur Cara Alami Untuk Elak Kepala Botak Sebelum Usia!

Follow Youtube MASKULIN