Seperti gadis, mood lelaki juga boleh berubah dalam sekelip mata. Tengah-tengah happy-happy, tiba-tiba tak semena-mena si dia jadi bad mood. Ramai wanita menganggap lelaki sukar difahami, begitu jugalah pendapat lelaki. Sebenarnya tidak. Senang je jika kmu faham dia dan dengan mudah dapat mengagak apa yang bermain dalam minda mereka. Teruskan membaca 5 Fakta di bawah adalah jawapannya!

1.Jangan Paksa
Tidak kira nerd, penakut, garang atau jenis yang tak serius-semua lelaki tidak suka dipaksa. Sesetengah lelaki akan bercakap apabila ditanya. Perempuan pula ramai yang jenis suka mendesak dan menyelidik. Cara sebegitu sebenarnya tak menguntungkan kedua-dua pihak. Lelaki ini jenis kalau lagi didesak, lagilah dia akan membisu dan mencari helah. Cara paling baik untuk perempuan memahami lelaki ialah dengan membaca bahasa badan seperti gerak matanya dan perubahan tingkah lakunya. Jika terdapat perubahan mendadak daripada segi sikapnya, cuba lihat semula pasti ada sesuatu yang tak kena.

2. Suka Berahsia
Perempuan memang suka berkongsi masalah dengan perempuan lain. Tetapi bagi lelaki, kadang-kadang dengan kawan baik pun dia tak cerita. Penting bagi wanita untuk tidak memaksa lelaki bercerita tentang masalahnya. Cara paling baik ialah berbual tentang perkara lain, sehinggalah dia sendiri yang bercerita tentang permasalahan tanpa perlu ditanya.

IKLAN


3. Mudah & Tidak Kompleks
Jika anda sudah berkahwin dan ingin suami menolong sebarang jenis kerja yang dirasakan perlu, minta saja dia tolong. Majoriti lelaki tidak kompleks dan perempuan hanya perlu berterus-terang dengan mereka. Tak perlu berkias-kias kerana orang lelaki ini jenis straight forward. Katakan saja pada mereka apa yang anda mahu.

IKLAN

4. Lelaki & Ego
Kebiasaannya, lelaki ini ego dalam dua keadaan. Di rumah dan di pejabat. Orang perempuan kena banyak bersabar dan ‘layan ‘ sahaja ego mereka apabila lelaki berasa senang hati dengan tingkah laku dirinya itu, semua orang di sekeliling akan mendapat faedah, termasuklah orang yang dia sayang.

IKLAN


5. Lelaki Suka Membisu
Perempuan memang tiada masalah bercakap tentang sesuatu hal yang sensitif walaupun perkara itu sudah berlalu. Namun, tidak bagi lelaki. Apabila semakin berat masalah yang ditanggung, dia semakin membisu. Ini disebabkan dua faktor. Pertama, samada dia tidak mahu menyusahkan pasangannya atau dia memang tidak pandai meluahkannya.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI