Jenama yang tidak asing lagi di kalangan peminat aktiviti kecergasan seperti larian, berbasikal dan hiking iaitu Garmin kini memperkenalkan inisiatif yang cukup menarik buat pengguna peranti mereka.

Beberapa hari lalu, Garmin Malaysia mengumumkan kolaborasi inisiatif mereka bersama YAS Digital Malaysia, sebuah syarikat berasaskan blockchain dan berlesen bersama agensi Etiqa General Insurance Berhad.

Menerusi kerjasama ini mereka memperkenalkan ACTYVE 3, insurans sukan yang baharu buat pengguna Garmin sedia ada di seluruh Malaysia. Dan lebih menarik ia adalah percuma buat mereka.

Garmin Malaysia Jalin Kerjasama Bersama YAS MicroInsurance Perkenalkan Pakej Percuma 

ACTYVE 3 merangkumi 3 kali use-on-demand perlindungan kepada pengguna dan barangan mereka sehingga 24 jam setiap kali digunakan. Tambahan lagi, pelan ACTYVE 3 turut menyediakan perlindungan perubatan dan juga kesan peribadi sehingga RM2,000.

Manakala jika melibatkan kematian atau kecacatan separa untuk beberapa jenis aktiviti pula boleh membuat tuntutan sehingga RM10,000. Apa yang pengguna Garmin mungkin tertarik lagi ialah ia bukan sahaja terhad kepada aktiviti larian.

IKLAN

Malah ia turut memberi perlindungan ketika melakukan aktiviti seperti berbasikal, gym, yoga, aktiviti air dan banyak lagi.

Buat pengguna Garmin berikut merupakan beberapa cara untuk mengaktifkan pas ACTYVE 3 anda:

Langkah 1: Muat naik aplikasi YAS Malaysia ke telefon pintar

Langkah 2: Masukkan kod promo: GARMIN

IKLAN

Langkah 3: Tekan ‘GO’ untuk mulakan perlindungan anda sebelum memulakan sebarang aktiviti. Manakala tekan ‘END’ apabila sudah tamat.

Langkah 4: Terus lakukan aktiviti kecergasan tanpa sebarang kerisauan

Garmin Malaysia Jalin Kerjasama Bersama YAS MicroInsurance Perkenalkan Pakej Percuma 

Pengguna juga boleh mengakses menggunakan aplikasi pihak ketiga seperti Spotify WhatsApp dan banyak lagi selepas pengaktifan aplikasi YAS Malaysia. Jika telefon pintar kehabisan bateri, anda tidak perlu risau. Perlindungan akan terus berjalan.

IKLAN

Jadi jika anda merupakan pengguna Garmin jangan lupa untuk melakukan pengaktifan ini sebelum 31 Disember. Pelan perlindungan ini boleh bertahan selama 3 bulan selepas dia diaktifkan.

“Kami sangat komited untuk membantu pengguna mendapatkan perlindungan ketika melakukan aktiviti kecergasan. Inisiatif bersama YAS Digital Malaysia ini adalah sebahagian dari usaha untuk memastikan pengguna kami boleh terus fokus dengan tenang bila melakukan latihan senaman, jelas Pengurus Besar Aeco Technologies (Pengedar Garmin), Ivan Ong.

Manakala Pengasa Bersama YAS, Andy An pula berkata, “Kami cukup teruja dengan pelancaran ini bersama rakan kami di Garmin Malaysia. Secara terasnya kami dan Garmin mempunyai objektif selari untuk memberikan perlindungan kepada pengguna”.

Jandi jangan lupa miat naik aplikasi ini memerusi App Store atau Google Play.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI