Bak kata pepatah, tua-tua kelapa, makin tua main berminyak!

Itulah yang mungkin dapat MASKULIN simpulkan apabila melihat video sekumpulan warga emas ini melakukan aksi senaman dan mempamerkan bentuk badan mereka yang cukup sangat fit.

Jika anda rasa nak putus asa dengan azam tahun baru untuk menjaga makan dan bersenam bagi memastikan badan lebih tegap dan sihat mungkin grup veteran ini mampu memberikan inspirasi kepada anda.

Rakaman video yang telah tular di Facebook ini telah dimuat naik oleh Team Strong Silvers. Mereka merupakan sekumpulan warga emas yang bersama-sama melakukan aktiviti senaman untuk memastikan mereka sentiasa fit dan sihat.

Grup yang berasal dari Singapura ini telah mencuri perhatian bukan sahaja netizen di negara mereka tetapi di Malaysia.

IKLAN

Menurut laporan dari Coconut Singapore, Team Strong Silvers telah ditubuhkan sejak tahun 2013 dan mereka juga ingin menonjolkan calisthenics, sejenis senaman yang menggunakan berat badan sendiri dan memberi fokus kepada pergerakan motor terutama di kalangan mereka yang sudah berusia.

Grup ‘Atuk Sado’ Ini Buktikan Umur Bukan Penghalang Untuk Kekal Body Mantap!

BACA: Mahu Badan Sixpack Dengan Cepat, Amalkan 5 Jenis Makanan & Minuman Ini!

Melihatkan bentuk badan setiap ahlinya, MASKULIN berasa sangat kagum dan sedikit tercabar! Hebat betul sekalian uncle ini.

IKLAN

Video mereka yang tular tersebut kini telah ditonton hampir 250 ribu views dalam tempoh 4 hari sahaja. Malah, video yang berjudul ‘Never too OLD – Free styling at Ang Mo Kio West Town Park’ tersebut turut dikongsi (setakat artikel ini ditulis) kira-kira 2,700 share.

Kalau diperhatikan di ruang komen bukan sahaja netizen Singapura dan Malaysia sahaja yang memberikan komen pujian malah ada yang datang dari negara Vietnam, Thailand dan Amerika Syarikat.

Grup ‘Atuk Sado’ Ini Buktikan Umur Bukan Penghalang Untuk Kekal Body Mantap! Grup ‘Atuk Sado’ Ini Buktikan Umur Bukan Penghalang Untuk Kekal Body Mantap! Grup ‘Atuk Sado’ Ini Buktikan Umur Bukan Penghalang Untuk Kekal Body Mantap!

Grup ‘Atuk Sado’ Ini Buktikan Umur Bukan Penghalang Untuk Kekal Body Mantap!

IKLAN

Rata-rata daripada mereka berasa ‘terpukul’ dengan keazaman, skil dan kesungguhan yang dipamerkan oleh Team Strong Silvers.

Menerusi pin posting mereka di Facebook. Team Strong Silvers menyatakan mereka adalah grup yang bebas daripada mana-mana substance atau suplemen. Bukan tidak menggalakkan penggunaan suplemen tetapi bagi mereka perlu mendapat nasihat doktor terutama bagi golongan veteran.

Bagaimana dengan anda? Rasa segan tak dengan uncle yang usianya lebih kurang sama dengan ayah masing-masing?

Respect!