Walaupun pilihan raya datang sekali setiap lima tahun, ada beberapa pasangan selebriti seperti  Hanis Zalikha dan Hairul Azreen yang tidak keluar mengundi dan menyuarakan hak mereka pada pilihan raya umum ke-14 baru-baru ini.

Ibu kepada Yusuff Iskandar itu mengakui kesilapan mereka dan mengatakan bahawa mereka tidak dapat membuang undi akibat terikat dengan komitmen kerja pada 9 Mei lalu.

Menurut sumber NST, Hanis dikatakan bahawa kerja yang harus diselesaikan hanya pada hari itu, ia tidak dapat ditangguhkan, kerana itu mereka terlepas untuk keluar mengundi. Masalah yang sama juga terjadi kepada Hairul yang terikat dengan satu lagi adengan untuk filem Paskal di luar KL sejurus selepas pilihan raya.

Hanis Hairul Kesal Tak Sempat Keluar Mengundi 9 Mei Lalu

“Tidak boleh ada alasan sama sekali. Tetapi hanya kita tidak mempunyai tarikh lain untuk menggantikan komitmen yang telah kita persetujui sebelum ini. Sukar untuk menukar jadual penggambaran dan kami tidak mahu menyusahkan sesiapa.

IKLAN

“Sekiranya semuanya ia dapat ditangguhkan, ini akan menjadi kali kedua untuk mengundi untuk kami berdua. Malangnya, nasib tidak berada di pihak kami.”

Hanis Hairul Kesal Tak Sempat Keluar Mengundi 9 Mei Lalu

IKLAN

 

Kami berjanji untuk mengundi dalam pilihan raya akan datang. Ia adalah tanggungjawab untuk semua rakyat Malaysia yang layak keluar mengundi. Itulah sebabnya hingga hari ini kita kesal mengenainya. Ini adalah kesilapan kami sendiri, “katanya kepada NST ketika ditemui di acara Jakel yang berkaitan Raya di sini hari ini.

IKLAN

Sebelum ini, Netizens telah membuat spekulasi bahawa pasangan itu tidak pernah mengundi pada 9 Mei selepas tidak berkongsi pengalaman pengundian mereka dalam talian tidak seperti selebriti lain dan sebagainya.

 *sumber: NST

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI