ADAKAH ANDA SERING MENGALAMI MASALAH SAKIT KEPALA, TERTEKAN ATAU SERING RASA MENGANTUK?. TETAPI TAHUKAH ANDA BAHAWA WARNA MAMPU MENGHAPUSKAN MASALAH TERSEBUT.

Hilangkan Tekanan Dengan Warna Idaman Anda

MERAH
MENGHILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA

 

Kajian telah mendapati bahawa warna merah dapat membantu untuk mengurangkan rasa sakit kepala.. Oleh itu jika anda mengalaminya, letakkan tuala lembap berwarna merah di atas mata anda. Ia mampu meningkatkan peredaran darah serta melonjakkan adrenal.
Akan tetapi, warna merah tidak digalakkan penggunaannya secara keterlaluan kerana ia merangsang sistem badan dengan terlalu kuat dan boleh mengakibatkan suhu badan meningkat dengan cepat serta meningkatkan tekanan darah meningkat

Hilangkan Tekanan Dengan Warna Idaman Anda
BIRU
MENGURANGKAN TEKANAN DITEMPAT KERJA

 

Anda rasa tertekan ? Cuba fokuskan mata anda kepada sesuatu yang berwarna biru. Ia berupaya merangsangkan suasana tenang dan ianya dapat mengurangkan tekanan darah. Cuba ubah “screen saver” komputer anda kepada warna-warna yang dapat membuatkan anda merasa tenang dan kurangkan rasa tegang.
Selain warna biru, adalah warna yang melegakan, tenang dan damai kepada sistem badan. Ia memberi kesan rehat, sihat dan selamat kepada minda.

MERAH JAMBU
ELAKKAN INSOMNIA

 

IKLAN

Jika anda mengalami masalah sukar untuk tidur yang selesa di waktu malam, apa kata anda mencuba petua ini. Hiasi bilik tidur anda dengan warna tersebut. Kajian mendapati bahawa warna ini mampu mewujudkan suasana santai dan selesa. Suasana yang romantik. Biasanya warna ini sering dihiasi dalam kamar bayi dan kanak-kanak.

Hilangkan Tekanan Dengan Warna Idaman Anda
JINGGA
CERIAKAN MOOD ANDA

 

Apabila anda merasa murung atau cuba untuk mengembalikan tenaga anda, cuba sesuatu yang berwarna jingga. Ini kerana warna ini berfungsi menceriakan mood anda. Warna ini juga mampu meningkatkan selera jika dihiasi di ruang makan.
Akan tetapi, kanak-kanak tidak digalakkan menggunakan warna ini di persekitaran dan pakaian kerana akan terdorong menjadi hyperaktif.

Hilangkan Tekanan Dengan Warna Idaman Anda

HIJAU
LENYAPKAN KELETIHAN

IKLAN

 

Terdapat pendapat yang mengatakan warna ini mampu mengatasi keletihan kerana ianya memberi kesan positif dalam sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni di dalam badan .
Warna hijau seeloknya dipakai oleh mereka yang sedang sakit. Dalam keadaan tubuh yang sakit memerlukan rehat yang cukup bagi membolehkan ia menjana kembali kekuatannya. Dengan suasana yang harmoni di dalam tubuh, ia boleh membantu sistem imun tubuh untuk melawan penyakit atau virus. Ini kerana jika tubuh yang tidak cukup rehat akan bekerja dalam situasi tertekan dan sukar untuk sembuh. Kerana itulah pesakit hospital pakau baju hijau.

 

 

 

 

IKLAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI