Walaupun kurus, anda pasti berdepan dengan penyakit double chin berleluasa kan? Tak kan nak potong rahang untuk mendapatkan jawline yang cantik? Berdosa tau. Tak perlu buat banyak-banyak senaman untuk buang double chin anda tu. Ini langkah-langkah mudah untuk anda amalkan apabila bangun dan sebelum tidur setiap hari.

 

  • Urut

 

Teknik urut ini sangat membantu untuk anda hilangkan double chin anda. Hanya perlu urut menggunakan jari-jari di bahagian rahang anda sambil mendongak. Urut bahagian ini dengan mengunakan minyak atau losyen supaya permukaan licin. Lakukan rutin ini sebanyak 15 kali pagi dan malam.

Ikut Petua Mudah Ini Untuk Hilangkan Dagu Berlapis

  • Cium Syiling

 

Dongakkan kepala anda dan muncungkan bibir anda selama 5 saat. Buat rutin ini sebanyak 15 kali pagi dan malam

IKLAN

Ikut Petua Mudah Ini Untuk Hilangkan Dagu Berlapis

  • Kunyah gula-gula getah

 

Anda akan banyak menggunakan otot-otot dibahagian leher ketika ini. Anda boleh lakukan senaman ini ketika sedang berkerja ataupun ketika memandu.

 

IKLAN
  • Air masak

 

Air masak sebenarnya sangat membantu, pastikan urin anda putih setiap hari. Itu bermakna kandungan air dalam badan anda sudah cukup.

Ikut Petua Mudah Ini Untuk Hilangkan Dagu Berlapis

  • Bina badan

 

IKLAN

Tahukah anda, apabila anda mula bina badan, otot-otot dibahagian lain akan menarik lebihan lemak dari leher? Sebab itu, lelaki-lelaki yang bina badan akan mempunyai jawline yang sangat mengancam.

 

 

 

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI