Walaupun kurus, anda pasti berdepan dengan penyakit double chin berleluasa kan? Tak kan nak potong rahang untuk mendapatkan jawline yang cantik? Berdosa tau. Tak perlu buat banyak-banyak senaman untuk buang double chin anda tu. Ini langkah-langkah mudah untuk anda amalkan apabila bangun dan sebelum tidur setiap hari.

 

  • Urut

 

Teknik urut ini sangat membantu untuk anda hilangkan double chin anda. Hanya perlu urut menggunakan jari-jari di bahagian rahang anda sambil mendongak. Urut bahagian ini dengan mengunakan minyak atau losyen supaya permukaan licin. Lakukan rutin ini sebanyak 15 kali pagi dan malam.

  • Cium Syiling

 

Dongakkan kepala anda dan muncungkan bibir anda selama 5 saat. Buat rutin ini sebanyak 15 kali pagi dan malam

IKLAN

  • Kunyah gula-gula getah

 

Anda akan banyak menggunakan otot-otot dibahagian leher ketika ini. Anda boleh lakukan senaman ini ketika sedang berkerja ataupun ketika memandu.

 

IKLAN
  • Air masak

 

Air masak sebenarnya sangat membantu, pastikan urin anda putih setiap hari. Itu bermakna kandungan air dalam badan anda sudah cukup.

  • Bina badan

 

IKLAN

Tahukah anda, apabila anda mula bina badan, otot-otot dibahagian lain akan menarik lebihan lemak dari leher? Sebab itu, lelaki-lelaki yang bina badan akan mempunyai jawline yang sangat mengancam.