Pencapaian atlet balapan semakin hari semakin hebat. Selain faktor pemakanan dan juga sains sukan yang membantu latihan atlet bertaraf dunia, faktor pakaian dan juga aksesori seperti kaca mata juga sangat penting.

Dan tidak lama lagi mata dunia akan tertumpu ke Sukan Olimpik Paris 2024 dan Oakley selaku pemain utama aksesori berteknologi hebat mengalu-alukan pelari pecut trek dan padang profesional Fred Kerley ke dalam Team Oakley.

Pada usia 28 tahun, bintang trek global yang sedang meningkat naik ini menyimpan hasrat meraih gelaran lelaki terpantas di dunia dengan melampaui setiap halangan yang dilemparkan kepadanya dengan mudah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oakley (@oakley)

Hadir dengan semangat, keghairahan dan ketabahan Fred Kerley telah membezakannya kerana dia kini seri untuk lelaki terpantas keenam sepanjang masa, berada di belakang rekod dunia Usain Bolt yang legendaris.

IKLAN

Membesar di Taylor, Texas dengan keluarga yang besar, dia tahu dia perlu membuat nama untuk dirinya sendiri. Di sana, dia memenangi perak, dan setahun kemudian di kejuaraan dunia, Kerley mengarahkan sapuan Amerika dalam acara 100 meter di mana kerjayanya mencapai tahap baru. Hari ini, Kerley adalah tidak dapat dihalang antara rentak kemenangan dan rekod impresifnya.

Jaguh Dunia Balapan Amerika Syarikat, Fred Kerley Sertai Pasukan Oakley

“Baru-baru ini, saya mempunyai banyak sorotan kerjaya, dan menyertai senarai elit Team Oakley pasti salah satunya. Dedikasi jenama ini untuk menentang arus, dan meraikan keunikan resonan dengan saya kerana saya sentiasa meraikan diri sejati saya di dalam dan luar trek.

IKLAN

“Seiring dengan mendekati sukan musim panas, saya menantikan untuk memberi inspirasi kepada mereka di sekeliling saya untuk mengejar keghairahan mereka dengan ketabahan yang tidak goyah,” jelasnya.

Dibatasi oleh komitmen bersama terhadap sukan dan memecahkan batasan, Oakley berkongsi nilai-nilai yang sama dengan Kerley. Baru-baru ini, Oakley mengumumkan jenama ini sebagai Cermin Mata Rasmi Pasukan Amerika SYarikat dan melancarkan dua gaya cermin mata baru untuk merayakannya.

Gaya termasuk Team USA Encoder Strike Vented dengan Prizm Road Lenses, dan Team USA Heliostat dengan Prizm Black Lenses yang akan Kerley pakai semasa sukan musim panas dan untuk perlumbaan yang akan datang. Kerley menyertai senarai Team Oakley bersama-sama dengan harapan Olimpik Kylian Mbappe, Trinity Rodman dan Oksana Masters dan lain-lain.

IKLAN

“Sebagai jenama yang berakar umbi dalam prestasi dan inovasi, Oakley bangga untuk bekerjasama dengan atlet luar biasa seperti Fred, yang keghairahan tiada henti dan bakat luar biasa telah menempatkannya sebagai juara dalam dunia trek dan padang.,” jelas Naib Presiden dan Ketua Pemasaran Sukan Global Oakley, Corey Hill.

“Dalam perjalanan ke Paris 2024, Oakley komited untuk menyokong Pasukan AS melalui pembangunan produk dan komuniti Team Oakley kami. Kami tidak sabar untuk menyaksikan momen monumental yang akan dicapai Fred dan kami terhormat untuk bersamanya dalam perjalanannya menuju kecemerlangan,” tambahnya lagi.

Mampukah Fred Kerley dan Oakley terbang tinggi bersama-sama di Sukan Olimpik Paris 2024 nanti?