Bercinta ni memang sweet, masa sayang semua depan mata nampak baik je, semuanya indah. Tapi bila dah putus, Negeri kelahiran dia pun akan jadi ‘haram’ untuk anda jejak. Mungkin tak ada jodoh, atau kita ter jaga jodoh orang lain.

 

Fakta menunjukkan lelaki ni paling lambat meroyan apabila putus cinta. Tapi bila dah sampai masanya, mulalah cari balik bekas teman wanita anda, meratap kesedihan hari-hari, tak fokus ketika berkerja.

 

Disini kami sediakan tips move on untuk jejaka diluar sana

 

  • Maafkan segala kesilapan mereka

 

Bukan mudah untuk anda melupakan segala kata-kata kesat dan perangai pasangan anda. Lelaki ni jenis, diam-diam bahaya. Mungkin anda seorang yang tidak begitu sensitif, namun jika pasangan anda mencuit kemarahan anda dengan perkara-perkara yang anda tidak suka, pasti meletus seperti gunung berapi kan? Maafkan mereka merupa satu cara untuk anda move on.

IKLAN

Jangan Toleh Ke Belakang! Tip Untuk Anda Move On

  • Lihat kembali kesilapan lama anda

 

Adakalanya anda sudah berubah untuk lebih serius dengan pasangan anda. Dah tak nak main-main dah. She’s the one! Tapi, anda dikejutkan dengan si dia curang atau putuskan hubungan tanpa sebab. Lihat balik kesilapan lama anda, mungkin anda pernah lakukan perkara yang sama ketika anda bersama orang lain? Cari mereka dan minta maaf. Percayalah, anda akan lebih tenang.

 

IKLAN
  • Jangan cari pengganti dalam masa terdekat

Jangan Toleh Ke Belakang! Tip Untuk Anda Move On

Mungkin ada diantara anda yang tak boleh hidup single. Setiap kali putus, pasti akan cari yang baru. Beri ruang pada diri sendiri. Jangan jadikan pasangan baru anda ‘rebound’ untuk lupakan si dia. Anda pasti tidak mahu kecewakan orang lain bukan? Sayangi diri anda terlebih dahulu, baru sayang orang lain.

 

  • Sibukkan diri anda

Jangan Toleh Ke Belakang! Tip Untuk Anda Move On

IKLAN

Ini cara paling mudah. Jika selepas waktu pejabat anda akan luangkan masa dengan dia, kini anda boleh sibukkan diri dengan pergi ke gym, atau lepak bersama rakan-rakan anda. Cari hobi baru seperti hiking atau sertai Marathon pada hujung minggu.

 

  • Luangkan masa dengan keluarga

Jangan Toleh Ke Belakang! Tip Untuk Anda Move On

Mungkin ketika anda bersama dengan si dia, anda abaikan keluarga anda. kalau setahun sekali balik kampung tu, rajin-rajinlah balik jumpa keluarga anda. Inilah masanya anda meluangkan masa bersama orang tua anda. Jika kampung anda jauh, baliklah pada hujung minggu. Keluarga ni ibarat air yang dicincang tak akan putus. Pasangan anda tu bersifat sementara.

 

  • Buang segala kenangan lama anda dengan si dia

Jangan Toleh Ke Belakang! Tip Untuk Anda Move On

Tak semua lelaki tabah bila berhadapan dengan cinta. Jika anda seorang yang setia dan cinta mati pada jodoh tak jadi anda tu, sudah tiba masanya anda delete semua kenangan dengan si dia. Kalau perlu, block dan unfollow si dia. Bukan niat untuk putuskan Silaturahim, tapi ini salah satu cara. Ala, nanti bila dah moved on, anda boleh unblock dan follow kembali bekas pasangan anda. Ingat, jangan sebab cinta anda tak kesampaian, anda bermusuh sampai ke sudah.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI