kajian dapati lelaki
Foto: drobotdean - www.freepik.com

Tidak dinafikan dalam sebuah keluarga tradisonal dan konservatif, memasak dianggap sebagai tanggungjawab mulia seorang wanita. Mungkin disebabkan itu juga mentaliti bahawa seorang wanita harus pandai memasak sebelum berkahwin wujud dalam pemikiran masyarakat kita. Tapi zaman sudah berubah. Kini lelaki juga tidak kurang hebatnya memasak di dapaur. Semakin ramai cef dan tukang masak terkenal terdiri daripada lelaki. Malah terdapat pelbagai kajian tentang perkara ini.

Jadi sudah tidak timbul bahawa tugas memasak hanyalah eksklusif kepada kaum wanita sahaja. Kehidupan rumah tangga pada zaman moden juga telah jauh berbeza dengan sistem keluarga tradisional pada zaman dulu. Bukanlah kami menyatakan ia tidak baik tetapi cara kebanyakan pasangan moden menjalani kehidupan mungkin sedikit berubah.

Kajian Dapati Lelaki Pandai Masak Lebih Menarik Di Hati Wanita
Foto: Racool_studio – www.freepik.com

Walaupun semakin ramai lelaki memunjukkan minat dan ada kemampuan untuk memasak namun sebenarnya masih ramai yang tak ada skil tersebut. Terus-terang MASKULIN katakan bahawa mereka tergolong di dalam golongan yang rugi.Mengapa?

Tahukah anda bahawa terdapat kajian yang menyatakan wanita mendapati lelaki sangat seksi bila berkerja keras memasak di dapur?

IKLAN

FAKTOR JADI SEKSI

Dalam satu kajian pernah yang dijalankan suatu ketika dahulu oleh jenama perkakasan dapur, Sunbeam mendapati bahawa wanita berpendapat lelaki sangat seksi bila berada di dapur dan seronok melihat mereka memasak masakan.

Saintis telah meletakkan neurotransmitter pada 20 orang respondens wanita. Mereka kemudian memerhatikan bagaimana reaksi wanita-wanita tersebut semasa melihat pasangan masing-masing sedang memasak.

IKLAN
Kajian Dapati Lelaki Pandai Masak Lebih Menarik Di Hati Wanita
Foto: freepik – www.freepik.com

Hasilnya menunjukkan wanita akan menjadi lebih terangsang terhadap pasangan mereka yang sedang melakukan tugasan di dapur lebih-lebih lagi jika menggunakan peralatan elektrik.

IKLAN

Jadi kepada anda usahlah buang masa lagi. Mungkin sekarang masa paling tepat untuk belajar memasak. Percayalah isteri yang bahagia mampu menjamin kehidupan suami yang lebih cemerlang!

Jangan lupa untuk subscribe YouTube MASKULIN bagi video menarik seperti di bawah.

https://www.youtube.com/watch?v=FOqtUg4Dlt0&t=17s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI