Walaupun tidak bertindak sebagai ubat untuk memulihkan penyakit seperti selsema namun vitamin C mampu membantu melindungi sistem imunisasi, penyakit kardiovaskular, penyakit mata dan masalah kulit.

Salah satu produk yang pernah tular dahulu yang kaya dengan vitmain C ialah Berocca.

Berocca mempunyai kandungan Vitamin B (8 jenis), Vitamin C dan mineral asas seperti magnesium, zink, calcium dan macam-macam lagi.

Khasiat Vitamin C Ini Khusus Baik Untuk Anda Yang Sering Lesu

Antara kebaikan dan fungsinya adalah:

IKLAN

1. Meningkatkan stamina
2. Meningkatkan konsentrasi dan fungsi mental mental
3. Mengurangkan keletihan dan kelesuan

Ada yang nasihat kata tak perlu supplement ini kerana apa yang kita makan sudah mencukupi. Tapi percayalah jika anda seorang yang sentiasa melakukan aktiviti fizilal atau pelajar yang banyak memerlukan otak untuk berfikir, ia dapat manfaat dari pengambilan supplement.

Berocca adalah produk keluaran syarikat Pharmaceutical Bayer dan sangat popular di luar negara .

IKLAN

Khasiat Vitamin C Ini Khusus Baik Untuk Anda Yang Sering Lesu

KELEBIHAN BEROCCA 

Kegunaan utama Berocca ini adalah membekalkan tenaga (Vitamin B1, B2) meningkatkan mental alert (Panthothenic) serta peningkatakan ketahanan dan kesihatan tubuh (Vitamin C 500mg). Selain itu Berocca ada beberapa kandungan lain seperti Calcium, Magnesium dan Zinc.

Kebanyakan vitamin effervescent di pasaran Malaysia adalah Vitamin C atau Vitamin C dan Zinc. Jadi, competitor bagi Berocca (Vitamin B complex, Vitamin C, Calcium, Magnesium, Folic Acid) tak banyak yang dalam bentuk larut dalam air.

IKLAN

KEKURANGAN MENGAMBIL BEROCCA

Kalau anda berminat untuk consume Berocca selepas ini, jangan terkejut kalau urine jadi kuning. Ini kerana content Vitamin B Complex boleh menyebabkan urine jadi kuning dan kadang2 berbau.

Seperkara lagi, pengambilan B Complex juga boleh mengakibatkan selera makan meningkat dan cepat lapar untuk sesetengah orang. Selera makan ini ialah perkara yang subjektif – boleh jadi baik atau negatif.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI