Tidak dinafikan di kalangan penggemar fesyen terutamanya sneakers pada masa kini cukup menggemari koleksi kolaborasi. Terutamanya bila melibatkan di antara jenama popular dalam dunia fesyen, sukan dan juga streetwear.

Sebagai jenama sukan global yang cukup berpengaruh dalam industri fesyen gaya hidup, PUMA telah melakukan kolaborasi terbarunya bersama BUTTER GOODS. sebuah label skate yang cukup popular asal Australia.

Selepas mengumumkan kerjasama di antara mereka pada musim panas lalu, kini koleksi eksklusif PUMA X BUTTER GOODS telah diperkenalkan dan dilancarkan di seluruh dunia.

Koleksi Kolaborasi PUMA x BUTTER GOODS Serlahkan Elemen Korduroi, Nostalgia & Vintaj

Menariknya koleksi ini tampil dengan tema yang cukup mesra dengan trend terkini iaitu apresiasi elemen vintaj. PUMA X BUTTERGOODS turut membawa elemen kostalgia budaya fesyen popular suatu ketika dahulu dengan populariti pakaian sukan, pasukan tenis vintaj dan juga seleksi pelbagai aksesosori sukan papan selaju.

Koleksi ini juga turut mendakap momen-momen besar dalam dunia sub-budaya di mana industri fesyen streetwear merentasi sempandan sukan, personaliti dan juga keaslian pemakainya. Kempen yang dilancarkan untuk koleksi ini juga menyaksikan nostalgia personaliti seorang skaters.

IKLAN

Koleksi Kolaborasi PUMA x BUTTER GOODS Serlahkan Elemen Korduroi, Nostalgia & Vintaj

Dari segi rekaan pula ia banyak dipengaruhi oleh pengalaman pengasas BUTTER GOODS, Garth Msriano dan Matt Evans. Mereka membesar dalam dunia trend skateboard yang mula memuncak yang seiring dengan gaya seluar baggy, pakaian berfabrik lasak dan juga warna-warna yang lebih ‘berani’.

Jadi tidak hairanlah koleksi PUMA x BUTTER GOODS banyak membawa elemen 90-an ketika mereka berdua membesar di Australia.

IKLAN

Koleksi Kolaborasi PUMA x BUTTER GOODS Serlahkan Elemen Korduroi, Nostalgia & Vintaj Koleksi Kolaborasi PUMA x BUTTER GOODS Serlahkan Elemen Korduroi, Nostalgia & Vintaj

“Apabila diberikan peluang untuk berkolaborasi bersama PUMA, kami cukup teruja kerana mereka merupakan jenama yang cukup terkenal dan kaya dengan sejarah. Apa yang paling mengujakan buat kami ialah proses mencari dan menemui sentuhan masing-masing disamping memberikan yang terbaik untuk pelanggan,” jelas pengasa BUTTER GOODS.

Di antara yang paling menyerlah di dalam koleksi ini ialah sneakers Slipstream, kasut bola keranjang yang cukup ikonik pada era 80-an yang diberikan sentuhan menarik dari mereka.

IKLAN

Tampil dengan warna seleksi hitam dan putih berserta warna nilon hijau di bahagian formstrip serta label kedua-dua jenama di bahagian lidah, ia lengkap dengan perincian material suede.

Koleksi Kolaborasi PUMA x BUTTER GOODS Serlahkan Elemen Korduroi, Nostalgia & Vintaj

Manakala Basket VTG pula hadir dalam dua lagi warna unik iaitu biru dan oren dengan kemasa material korduroi. Perincian menarik daripada material korduroi turut ditampilkan menerusi beberapa seleksi pakaian seperti baju dan seluar.

Koleksi PUMA X BUTTERGOODS kini boleh didapati di oulet terpilih PUMA dan juga laman sesawang rasmi mereka. MY.PUMA.com.

https://www.youtube.com/watch?v=J1ukZrz9B4M

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI