Terdapat pelbagai jenis manusia di dalam dunia ni. Mungkin ada diantara anda yang tidak tahu maksud introvert. Perkataan ini berlawanan daripada perkataan extrovert yang membawa maksud periang. Seorang extrovert zahirnya seorang yang senang ditegur dan menegur, seorang yang ceria walau dimana sahaja. Ini berbeza dari si introvert dimana mereka ini hanya lebih menumpukan pada diri sendiri dan tidak mahir dalam pergaulan. Senang cerita mereka ini seorang yang pemalu.

Lelaki Pemalu Lebih Turn On Dari Lelaki Biasa? Fakta Atau Auta?

Mungkin anda kenal, rapat ataupun anda adalah introvert? Tahukah anda bahawa seorang introvert ini sangat menarik jika anda betul-betul perhatikan mereka? Ini antara perkara yang anda mungkin tak perasan bahawa seorang introvert mempunyai daya tariknya yang tersendiri sehinggakan anda mungkin hampir jatuh hati terhadap mereka.

 

  • Jujur

 

Menipu merupakan satu dosa besar buat mereka. Apabila mereka mula menipu atau putar belilt cerita dengan anda, mereka akan rasa kurang selesa. Pada akhirnya, mereka akan memberi tahu perkara yang sebenar kepada anda. Jadi, jika anda sedang berkawan dengan seorang yang jujur, anda sudah tahu personalitinya sedikit sebanyak seorang Introvert.

IKLAN

 

  • Bijak

Lelaki Pemalu Lebih Turn On Dari Lelaki Biasa? Fakta Atau Auta?

Bijak bukanlah boleh diukur dengan mengetahui seseorang itu introvert atau extrovert. Namun, bijak yang dimaksudkan disini adalah seorang introvert biasanya gemar memencilkan diri di dalam rumah pada hujung minggu. Jadi, untuk mengelakkan bosan, mereka akan membaca buku, menonton movies dan banyak lagi. Dari situ mereka akan tambahkan pengetahuan Am mereka. Cuba anda berbual dengan mereka, anda pasti dapat mengesan mereka ini seorang yang bijak bukan? Ini kerana seorang introvert juga berhati-hati dalam memilih perkataan. Mereka tidak mahu melukakan hati mana-mana pihak dan takut di kecam masyarakat, jadi pemilihan perkataan sangat penting bagi mereka juga.

 

IKLAN
  • Sensitif

 

Seorang introvert sangat sensitif apabila berhadapan dengan sesuatu situasi. Kajian pernah dibuat keatas dua orang, dimana mereka diberikan buah Lemon dan terus memakannya. Seorang introvert akan terus meluahkan kembali hirisan Lemon tersebut setelah mendapati rasa buah yang sangat masam. Jadi, jika anda seorang yang extrovert dan anda rapat dengan introvert, jangan sesekali lukakan hatinya, potensi untuk dia merajuk dengan anda berbulan-bulan sangat tinggi.

 

IKLAN
  • Berdikari

Lelaki Pemalu Lebih Turn On Dari Lelaki Biasa? Fakta Atau Auta?

Anda tak perlu menjaga mereka seperti kanak-kanak, letaklah mereka dimana-mana, pasti mereka boleh hidup tanpa bantuan sesiapa. Si introvert bersifat tidak mahu susahkan orang lain. Mereka juga sebenarnya malu untuk bertanya dan meminta bantuan dari orang. Jadi, mereka akan mula berfikir cara untuk hidup tanpa bantuan sesiapa pun.

 

 

  • Pendengar yang setia

Lelaki Pemalu Lebih Turn On Dari Lelaki Biasa? Fakta Atau Auta?

Bukan semua orang rajin mendengar cerita anda berulang kali. Namun tidak kepada si introvert, jika anda ada masalah yang ingin diluahkan, anda boleh bercerita kepda mereka. Namun, ada kelemahan disebalik pendengar yang setia ini. Anda tidak akan berpeluang untuk mendengar pandangan mereka, kerana mereka bersifat menjaga hati orang sekeliling. Mereka takut jika pandangan mereka melukakan perasaan anda. Ini kerana, seorang introvert tidak mempunyai ramai kawan, anda dan beberapa orang lagi sajalah rakan yang ada. Mereka ini memegang kepada konsep “utamakan mana yang ada”. Jika anda seorang yang suka bercerita dan tidak mahu mendengar pandangan orang lain, maka introvert lah seseorang yang perlu anda cari.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI