sesuai sangat membantu
Foto: freepik - www.freepik.com

Berdasarkan pengalaman penulis sendiri, sudah beberapa kali terkena apabila membeli perfume yang tidak tahan lama dan tidak sesuai dengan jenis bau badan sendiri. Mencari perfume yang sesuai dengan badan dan juga karakter diri kadangkala bukanlah senang. Apatah lagi mencari yang sesuai dengan hidung kita sendiri.

Antara pengajaran yang diperolehi, jangan beli berdasarkan jenama semata. Kerana setiap orang mempunyai karakteristik berbeza. Jadi tidak salah kita jadi lebih cerewet dalam memilih perfume yang sesuai. Lagipun harga perfume berkualiti pun bukanlah murah.

Berdasarkan misi mencari perfume sesuai, MASKULIN ingin kongsi beberapa info tan tip berguna untuk anda..

FAHAMI JENIS BAU DAN KARAKTERNYA

FRESH ATAU MENYEGARKAN

Antara bauan yang sinonim dengan karakter segar ialah Giorgio Armani Acqua di Gio. Sesuai untuk anda yang tak melakukan aktiviti terlalu lasak dan lebih banyak habiskan mada dalam pejabat.

FLORAL

IKLAN

Ya, lelaki juga boleh guna minyak wangi berbau bungaan. Tapi tidak semua jenis bau bunga yang sesuai. Buat lelaki bau bunga lavender mampu memberikan personaliti seksi kepada pemakainya. Dior Homme antara contoh perfume bau seperti ini.

WOODY ATAU KAYU

Minyak wangi yang paling sinonim dengan karakter maskulin dan kelelakian. Mampu menyerlahkan sifat kejantanan paling maksima kerana ia lebih keras dan mampu memberikan gaya keyakinan kepada pemakainya.

IKLAN
Mencari Perfume Tahan Lama & Sesuai, Ini Beberapa Cara Sangat Membantu
Foto: macrovector – www.freepik.com

BACA: 10 Perfume Lelaki Bau Paling Tahan Lama Pilihan MASKULIN!

PENGGUNAAN HARIAN

Setiap minyak wangi mempunyai keistimewaan tersendiri. Sebagai contoh keberkesanannya di dalam kondisi atau persekitaran tertentu. Jika anda mahu elemen tarikan luar biasa di pejabat pilihlah bau woody. Manakala untuk lebih santai dan bersahaja, bauan fresh paling sesuai buat anda. Dan jika anda ingin tampil seksi pada janji temu pilihlah bauan floral.

PENGGUNAAN KE MAJLIS

Setiap majlis pastinya datang dengan tema berbeza. Sebagai seorang lelaki yang mementingkan karakteristik bauan pastinya anda ingin memilih minyak wangi sesuai dengan acara.

IKLAN

Majlis formal – bauan yang mempunyai sifat elegan dan eksklusif seperti Amouage, Creed atau Tom Ford

Majlis tak formal – sesuai dengan bauan woody atau fresh yang sesuai dengan karakter anda. Antara pilihan sesuai Polos Sport Extreme dan Bleu de Chanel.

Aktiviti luaran – pilihlah minyak wangi yang menyerlahkan bau ketika anda berpeluh.

Semoga perkongsian ini dapat membantu anda mencari perfume yang betul-betul sesuai. Jangan lupa subscribe YouTube MASKULIN untuk video menarik seperti di bawah!

https://www.youtube.com/watch?v=27A5WaTPLOc&t=33s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI