Sejak kebelakangan ini pasti korang terlihat keanehan sikap daripada post dan video-video yang di upload oleh pelakon Iqram Dinzly di laman sosial beliau. Ramai netizen yang mengecam dan melemparkan kata-kata kejian. Namun ada juga yang sanggup menghulurkan bantuan untuknya termasuklah Mufti Wilayah Persekutuan, Dr. Zulkifli al-Bakri telah mempelawa pelakon Iqram Dinzly untuk datang ke Pejabatnya di Putrajaya untuk sesi perkenalan.

Menolak Jemputan Mufti Wilayah Persekutuan Untuk Berjumpa, Ini Jawapan Iqram Dinzly

 

Menolak Jemputan Mufti Wilayah Persekutuan Untuk Berjumpa, Ini Jawapan Iqram Dinzly

Jemputan yang ditulis secara terbuka menerusi Facebook itu susulan perlakuan pelik pelakon tersebut yang kian viral sejak kebelakangan ini. Dalam surat itu, Zulkifli menyatakan niat untuk mengenali pelakon itu dengan lebih dekat serta berbincang tentang masalah yang dihadapinya.

Nampaknya, ‘panggilan’ Zulkifli telah pun terjawab. Perkhabaran itu disampaikan menerusi kemas kini akaun Instagram Iqram .

IKLAN

Menolak pelawaan Mufti untuk berkomunikasi

 

Kenapa ? Mengapa ? Bagaimana ? Kenapa orang #Malaysia sukar faham dengan #BahasaMalaysia ? Mengapa #rakyatMalaysia hilang #budibahasa ? Pernahkah terfikir Syurga Neraka milik mutlak Hak Nya Yang Maha Esa . Ketika hamba diuji mahupun diduga , hanya segelintir jiwa yang sudi bersama . Ada yang lari ada yang pergi , ada langsung tidak nampak muka malah terus mencaci lagu menghina . Namun hamba redha ! Hamba bersyukor dengan segelintir yang menerima hamba baik burok seadanya dikala hamba derita dalam bahagia , tenang tanpa adanya makhluk berpura – pura . #papakukembali & tinggallah daku dengan #mamakuiddah4bulan10hari . Salahkah aku berjuang dan berkorban demi manusia yang melahirkan aku ? Salahkah aku memegang amanah manusia raja dalam keluargaku ? #terimakasih Sahabat – sahabat serta kekanda – kekanda hamba terutamanya keluarga hamba yang FAHAM dengan diriku . #janganbikinkerjatuhan @bawaabata.merebucks tetap hamba perjuangkan . Buat Mufti Wilayah @drzulkifli.albakri Yang hamba hormati , hamba mengucapkan bebanyak terima kaseh kerna sudi prihatin dengan apa yang terjadi . Maaf sekiranya hamba menolak untok berjumpa dengan tuan hamba di #kualalumpur untok berkomunikasi . Lebih afdalnya , hamba jemput tuan hamba sudi ke #TalaqqiDinzlyStudio untok mengupas lebih mendalam segala yang terjadi bersama bonda disisi dan fahami lebih situasi yang terjadi . Kerna hamba hormat keputusan bonda yang tidak mahu kemana – mana selagi maseh iddah dan beliau sedang usaha untok bersemangat kerana terlalu rindu terhadap ayahanda hamba , #papakuterlantarlagi . Harap memahami dan insyaAllah atas izin Illahi ini semua terjadi . #pergilahmatinegativiti Harap penulisan hamba yang tiada apa – apa lagi marhain hinanya ini disambut baik tanpa rasa diri hamba hebat mahupun bongkak rasa . Besar hati menerima kehadiran Tuan Hamba untok ber #kongsirasadanrahsia bersama bonda hamba & #dinzlyfamily pun jua . Sekiranya sudi hamba jemput selepas #newyear nanti , hamba akan personally hubungi Tuan Mufti . ✌️?? ________ #prinxchiqydinzly | #iqramdinzly Fidyahkan #Alfatihah buat ayahanda beta mahupun kami #dinzly sekelurga . #pray4iqramdinzly #pray4dinzlyfamily

A post shared by DR. Princhiqy Dinzly (@iqramdinzly) on

 

IKLAN

Entrinya itu melihat Iqram menolak pelawaan Zulkifli untuk berkomunikasi di Kuala Lumpur. Sebaliknya, pelakon itu mencadangkan agar sesi itu dibuat di rumahnya di Perak. Dalam penjelasannya, Iqram meluahkan enggan meninggalkan ibunya yang kini masih dalam edah selepas pemergian suami.

Buat Mufti Wilayah @drzulkifli.albakri Yang hamba hormati , hamba mengucapkan bebanyak terima kaseh kerna sudi prihatin dengan apa yang terjadi.

Maaf sekiranya hamba menolak untok berjumpa dengan tuan hamba di #kualalumpur untok berkomunikasi . Lebih afdalnya , hamba jemput tuan hamba sudi ke #TalaqqiDinzlyStudio untok mengupas lebih mendalam segala yang terjadi bersama bonda disisi dan fahami lebih situasi yang terjadi.

Kerna hamba hormat keputusan bonda yang tidak mahu kemana – mana selagi maseh iddah dan beliau sedang usaha untok bersemangat kerana terlalu rindu terhadap ayahanda hamba, #papakuterlantarlagi .

Iqram dalam masa yang sama turut merakam ucapan terima kasih kepada Mufti kerana sudi mengambil berat tentang perihalnya serta merakam kesudian untuk menerima kedatangan beliau di masa terdekat.

 

Mari kita doakan agar Iqram Dinzly agar kembali seperti sedia kala.

IKLAN

 

 

Sumber: Instagram Iqram Dinzly

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI