MINI, jenama automotif premium kompak yang tercanggih di Malaysia telah merungkaikan MINI Clubman terbaharu pada hari ini, ia hadir dengan sentuhan terkini pada elemen eksterior serta interiornya untuk membekalkan sebuah pengalaman pemilikan luar biasa yang sinonim dengan MINI.

“Selepas pengenalan MINI Clubman pada 2016, model terbaru ini bakal menerajui keupayaan model terdahulu ke aras yang lebih tinggi.”

“Menampilkan enam pintu yang ikonik, sistem transmisi baharu serta pelbagai penambahbaikan digital bertaraf tinggi, kami berbesar hati untuk mempersembahkan kenderaan peneraju segmen ini yang hadir bersama keseronokan pemanduan.”

MINI Malaysia Lancar Model Kereta Kompak Premium Terkini MINI Clubman

MINI Malaysia Lancar Model Kereta Kompak Premium Terkini MINI Clubman

IKLAN

BACA: 10 Perkara Yang Hanya ‘Kaki Kereta’ Sahaja Akan Faham

“MINI Clubman terbaharu akan menjadi sebuah simbol keterujaan pemanduan yang luar biasa di Malaysia,” ujar Harald Hoelzl, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia.

MINI Clubman terbaru ini didatangkan dengan rupa paras baharu yang meliputi penawaran eksterior berwarna merah (Indian Summer Red), penyerlahan interior yang elegan serta keupayaan keterhubungan yang tiada bandingannya dalam segmen kompak premium.

IKLAN

Perkembangan terkini dalam rangkaian perkhidmatan digital MINI Connected menonjolkan perwatakan progresif dan orientasi gaya hidup yang dibawakan oleh MINI Clubman.

MINI Connected generasi terbaharu juga menampilkan teknologi SIM 4G terintegrasi yang memaksimumkan ciri-ciri keselamatan dan kemudahan di atas jalan raya.

IKLAN

MINI Malaysia Lancar Model Kereta Kompak Premium Terkini MINI Clubman MINI Malaysia Lancar Model Kereta Kompak Premium Terkini MINI Clubman

Ia juga hadir dengan gril radiator diperbaharui dengan penampilan lebih sporty. Ini termasuklah lampu hadapan LED baharu dan lampu kabus, serta Transmisi Automatik “Dual Clutch Sports” Tujuh Kelajuan yang menawarkan kemudahan penukaran gear yang pantas, menyelesakan dan berbekalkan efisiensi teroptimum.

MINI Clubman terbaharu juga didatangkan dalam warna merah menyala (Indian Summer Red) yang eksklusif.

MINI Clubman ini menampilkan enjin MINI TwinPower Turbo 2.0 liter dengan janaan 192 kk dan tork berjumlah 280 Nm. Pecutan abadnya pula tercatat dalam masa 7.2 saat. dan kelajuan maksima mencecah 228 km/j.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI