Onitsuka Tiger, berasal dari Onitsuka Shokai yang diasaskan oleh Kihachiro Onitsuka pada tahun 1949, bakal meraikan sambutan ulang tahunnya ke-75 pada tahun 2024.

Sambil menantikan ulang tahun ke-100 iaitu 25 tahun akan datang, jenama ini kini kembali kepada semangat dan visi asal yang diamanahkan oleh pengasasnya Onitsuka, ke atas Onitsuka Tiger iaitu: impian dan harapan golongan muda serta keinginan untuk berusaha ke arah masa hadapan yang cerah.

Onitsuka Tiger Kerjasama Dengan Astro Boy Sempena Ulang Tahun Ke-75

Justeru, Onitsuka Tiger sukacitanya mengumumkan kerjasama global bersama ASTROBOY selaku projek untuk menandakan permulaan keraian ulang tahunnya.

ASTRO BOY adalah siri TV anime berdurasi penuh pertama di Jepun, dan Onitsuka Tiger pula memperkenalkan kasut olahraga asli pertama yang dibuat di Jepun.

IKLAN

Pencapaian kedua-dua nama besar ini didorong oleh keinginan untuk menyuburkan lagi gaya hidup serta harapan untuk kanak-kanak yang menjadi masa depan sejagat, agar mereka dapat terus bermimpi yang kemudiannya berjaya mengapai mimpi tersebut.

Kolaborasi ini boleh didapati di Butik Pop-Up Ginza dan onitsukatiger.com di Jepun pada hari Selasa, 12 Disember 2023 selaku keluaran pertama di dunia, dan di beberapa butik Onitsuka Tiger terpilih seluruh Jepun pada Sabtu, 16 Disember 2023.

Onitsuka Tiger Kerjasama Dengan Astro Boy Sempena Ulang Tahun Ke-75

IKLAN

Di peringkat global, kolaborasi ini akan diteruskan secara berturutan di 12 negara mulai Januari 2024 dan Butik Pop-Up seterusnya akan dibuka di Samaritaine Paris Pont-Neuf, sebuah pusat membeli-belah di Paris, pada Selasa, 16 Januari 2024.

Onitsuka Tiger Kerjasama Dengan Astro Boy Sempena Ulang Tahun Ke-75

IKLAN

Oleh itu, anda turut dijemput untuk menghayati sepenuhnya kolaborasi ini dengan melawati butik menarik ini. Koleksi ini termasuk item yang menampilkan logo asal serta reka bentuk ASTRO BOY, yang dicipta secara eksklusif untuk kolaborasi ini, yang hadir dalam pelbagai kategori uniseks.

Himpunan ini terdiri daripada 43 item secara keseluruhannya, termasuk kemeja, sut trek, skirt dan seluar, serta beg, topi juga kasut MEXICO 66™ SD dan BUT DENTIGRE™ PUFF. Semua item dalam koleksi ini disediakan dalam pembungkusan asalnya: beg membeli-belah dan kotak yang dihiasi dengan ASTRO BOY.

Pernah merantau hingga ke Liverpool, England demi melanjutkan pengajian, bekas peserta Akademi Fantasia musim keempat ini menggalakkan golongan lelaki untuk keluar merantau demi mencabar diri menjadi seorang yang lebih matang.

#diddyhirdy #UUM #universitiutaramalaysia #maskulin #majalahmaskulin

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI