Untuk peminat muzik Korea anda pasti kenali jejaka yang bernama Lee Changmin. Lelaki ini debut di bawah label JYP yang juga merupakan Syarikat kumpulan wanita Wonder Girls. Dalam sebuah rancangan televisyen di Korea Selatan, Changmin telah memberitahu pengacara dan artis jemputan yang lain berkenaan berat badannya sebelum beliau menjadi seorang artis. Pada ketika itu berat beliau hampir mencecah 120kg. Bila bertanya berapa lama beliau mengambil masa untuk turunkan berat badan, jawapannya adalah 30kg dalam masa 6 minggu! Menarik kan?

Penyanyi OST Drama Korea Ini berjaya Turunkan 30kg Dalam 6 Minggu!

“ketika itu JYP(Syarikat muzik) tidak mahu ambil saya kerana fizikal saya yang kurang menarik. Mereka berkata jika saya mahu menyertai Syarikat tersebut, saya harus menurunkan berat badan, walaupun saya ada bakat dalam nyanyian.”

IKLAN

Walaupun kecewa selepas di tolak sebegitu, namun ia tidak mematahkan semangat Changmin dalam menurunkan berat badan. Kerana kekangan masa, beliau hanya mempunyai 3 minggu untuk kuruskan badan.

Pada awalnya beliau akui yang beliau mahu melupakan niat untuk menjadi penyanyi dan berpindah pada bidang lain, namun dia berasa bakal yang beliau miliki akan menjadi sia-sia hanya kerana beliau gemuk.

IKLAN

Penyanyi OST Drama Korea Ini berjaya Turunkan 30kg Dalam 6 Minggu!

Dan hasilnya tentulah hari ini seperti yang anda lihat di dada-dada akhbar betapa sado dan berketaknya tubuh badan dari penyanyi bersuara lunak ini.Semangat dan sifat Changmin yang kita mahukan. Berputus asa merupakan jalan terakhir untuknya. Kerana itu hari ini beliau berjaya dalam bidang yang beliau ceburi.

IKLAN

Penyanyi OST Drama Korea Ini berjaya Turunkan 30kg Dalam 6 Minggu!

Pemakanan yang seimbang saja bukan jalan untuk anda menurunkan berat badan, namun semangat dan disiplin juga merupakan perkara utama untuk anda capai bentuk badan yang cantik.

https://www.youtube.com/watch?v=v6xAroezZFM

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI