Sambutan bulan kemerdekaan dan juga Hari Malaysia yang jatuh pada 16 September lalu disambut dengan cukup meriah di seluruh negara. Aura semangat patriotisme yang mengalir di jiwa setiap rakyat Malaysia ditonjolkan dengan cara masing-masing.

Salah satu acara meraikan Hari Malaysia yang cukup menarik perhatian MASKULIN ialah Perhimpunan BMW M terbesar pernah diadakan di negara kita.

Penggerak acara tersebut, BMW Group Malaysia dan juga komuniti pemilik M di Malaysia memberikan penghormatan istimewa sempena Hari Malaysia ke-59 dengan perhimpunan serba unik.

Perhimpunan BMW M Terbesar Di Malaysia Sempena Meraikan Hari Malaysia 

MERENTASI GENERASI

Lebih menarik ia melibatkan lebih 120 buah kenderaan BMW M yang merentasi pelbagai generasi. Hans de Visser, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia berkongsi, “Tahun ini, sementara kita meraikan sejarah BMW M selama lima dekad sebagai sebuah pasukan, kita juga perlu menyuluh semangat perpaduan yang dipamerkan oleh warga Malaysia sebagai sebuah negara selama 59 tahun.

Perhimpunan BMW M Terbesar Di Malaysia Sempena Meraikan Hari Malaysia  Perhimpunan BMW M Terbesar Di Malaysia Sempena Meraikan Hari Malaysia 

IKLAN

“Saya berasa amat gembira kerana berpeluang menyaksikan semangat yang dikongsi bersama oleh warga Malaysia terhadap jenama ini, yang bukan sahaja mendemonstrasikan kebanggaan dan cinta mereka ke atas divisyen sukan permotoran tersebut, tapi juga buat Malaysia pada hari yang begitu bermakna. Kami berharap Aksara Terunggul di Dunia ini akan terus memberi ilham kepada komuniti BMW M kita di sini.”

Perhimpunan BMW M Terbesar Di Malaysia Sempena Meraikan Hari Malaysia 

PERADUAN NASIONAL

Atas sebahagian daripada sambutan Hari ///Malaysia, BMW Group Malaysia juga telah menghadiahkan para pemenang bagi pencarian jentera BMW M yang tertua di Malaysia bagi setiap siri model – sebuah peraduan nasional yang dianjurkan pada bulan Mei tahun ini, bersempena dengan 50 Jahre M.

IKLAN

Tiga daripada enam model BMW M pemenang telah diperagakan di perhimpunan Hari Malaysia tersebut untuk tatapan umum.

Perhimpunan BMW M Terbesar Di Malaysia Sempena Meraikan Hari Malaysia 

Berikut merupakan senarai pemenang (bukan dalam turutan tertentu):
1. Han Kim Leng, 1981 BMW M535i (E12)
2. Harris Mah Kar Keat – 1988 BMW M3 (E30)
3. Lim Shin Tom – 1991 BMW M5
4. Gan Kian Yeh – 2006 BMW M6 (E63)
5. Tan Kai Che – 2015 BMW M4
6. Tee Yee Jiuh – 2017 BMW M2

IKLAN

Perhimpunan BMW M Terbesar Di Malaysia Sempena Meraikan Hari Malaysia 

“Kami benar-benar tersentuh dengan sokongan padu yang dicurahkan oleh para pemilik dan peminat BMW M di Malaysia, banyak daripada mereka yang telah bersama dengan kami dalam meraikan aspirasi jenama ini selama lima dasawarsa untuk meneruskan kecemerlangannya dalam sukan permotoran.

“Sokongan tidak berbelah bahagi mereka telah menjadi tonggak kejayaan kami di sini, dan Hari ///Malaysia merupakan lambang perpaduan dan kebanggaan sebenar yang telah dipamerkan oleh komuniti BMW M Malaysia,” simpul Hans.

Semoga penganjuran seperti ini dapat diteruskan di masa akan datang bagi mempukul rasa kasih dan cinta kepada negara tercinta.

https://www.youtube.com/watch?v=dPJfLHqVzHU

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI