Foto: PERODUA

Berdepan pandemik Covid-19 telah menyaksikan pelbagai cabaran kesihatan dan ekonomi yang telah sama-sama kita tempuhi. Sepanjang tempoh ini juga banyak kegiatan sama ada sosial dan ekonomi terpaksa ditutup buat sementara bagi membendung penularannya.

Negara kita kini sedang berada dalam Pelan Pemulihan Negara di mana beberapa buah negeri dikategorikan dalam beberapa fasa tertentu.

Dengan kadar vaksinasi yang semakin meningkat kerajaan telah memutuskan untuk membukan lebih banyak kegiatan ekonomi bagi memulihkan semula negara. Menyahut seruan itu, PERODUA turut mengumumkan bahawa mereka akan memulakan kembali operasi psuat jualan dan selepas jualannya.

PERODUA Kini Buka Semula Operasi Pusat Jualan & Servis Di Seluruh Negara
Foto: PERODUA

Ia termasuklah khidmat servis serta bengkel Badan Kenderaan dan Cat (B&P) di sekuruh negara. Untuk rekod, PERODUA kini mempunyai sebanyak 191 pusat jualan, 197 pusat servis dan 69 B&P.

Pembukaan semula kesemua pusat jualan dan juga servis ini dilihat seiring dengan kebenaran pembukaan semula fasilitinya di Rawang baru-baru ini. Malah, penghantaran kenderaan telah dikatakan bermula secara berperingkat bermula sejak minggu ini.

IKLAN
PERODUA Kini Buka Semula Operasi Pusat Jualan & Servis Di Seluruh Negara
Foto: PERODUA

Mereka juga menjangkajan lebih banyak kenderaannya akan dihasilkan serta didaftarkan dalam tempoh beberapa minggu akan datang.

Menurut residen dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Dato’ Zainal Abidin Ahmad, mereka berterima kasih kepada pelanggang di atas kesabaran, kefahaman dan juga kesetian dalam menerima kenderaan PERODUA.

IKLAN
PERODUA Kini Buka Semula Operasi Pusat Jualan & Servis Di Seluruh Negara
Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Dato’ Zainal Abidin Ahmad

“Kami berharap dapat menghantar sebanyak mungkin pesanan yang ada dalam tahun ini.

“Kami kini sedang menilai kesan penutupan yang diperkenalkan pada 1hb Jun 2021 terhadap operasi. Perodua kami akan mengumumkan sasaran semakan untuk tahun ini tidak lama lagi,” jelasnya lagi.

IKLAN
PERODUA Kini Buka Semula Operasi Pusat Jualan & Servis Di Seluruh Negara
Foto: PERODUA

Walaupun PERODUA telah memenuhi kriteria yang diperlukan bagi program vaksinasi pekerja-pekerjanya, pengeluar kereta paling popular di Malaysia itu tetap menggariskan panduan keselamatan buat para pelanggan ketika mengunjungi pusat jualan dan selepas jualannya.

Pusat selepas jualan merangkumi pusat servis serta kemudahan badan kenderaan dan cat. Keperluan-keperluan keselamatan ini termasuklah mendapat vaksin sepenuhnya, memakai pelitup muka, membuat janji temu sebelum mengunjungi cawangan jualan dan/atau servis dan sentiasa menjaga penjarakan fizikal.

Perodua mempunyai kira-kira 11,000 orang kakitangan. Jika digabungkan dengan para pembekal, pengedar dan kontraktornya, ekosistem Perodua mempunyai lebih 70,000 tenaga kerja.

https://www.youtube.com/watch?v=I4uVqnrby1I&t=25s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI