Tinggal lagi 4 bulan saja lagi untuk 2018 melabuhkan tirainya. Ketika ini hampir 80% rakyat malaysia sudah meningkat angkanya dari tahun lepas. Tahniah kepada mereka yang baru ataupun sudah medirikan rumah tangga tahun ini. Namun, masih ramai yang single lagi tak kiralah wanita mahupun lelaki. Memandangkan Maskulin mengetengahkan isu mengenai lelaki, ini antara sebab mengapa lelaki tidak masih lagi solo walaupun umur telah masuk 40an.

 

PENDEK, GEMUK DAN BOTAK

Prejudis Lelaki Bila Disoal Mengenai Perkahwinan

Lelaki biasanya stereotaip apabila ditanya mengenai perkahwninan. Terdapat beberapa faktor menunjukkan lelaki tidak dipandang oleh wanita. Lelaki beranggapan bahawa tidak memiliki raut yang mengujakan dan personaliti yang kurang menarik akan membuatkan wanita lari. salah satunya ini. Jika anda seperti ini, dan anda telah pun berkahwin, anda merupakan 1 dalam 1000! Menurut kajian di Universiti of Nicosia, Pulau Cyprus, seramai 13,429 pendek, botak dan gemuk merupaka pakej lengkap lelaki tidak dipilih oleh wanita. Alahai kesiannya.

 

 

KURANG KEYAKINAN DIRI

IKLAN

Lelaki tidak memilih untuk berhadapan dengan komitmen kerana mereka kurang keyakinan diri. Ini akan membuatkan wanita berasa lelaki ini “adik-adik” Anda tak perlu untuk buat kiki challenge pun untuk menunjukkan anda mempunyai konfiden level yang tinggi. Betulkan cara anda bercakap, berjalan dan cara anda duduk sebagai langkah pertama untuk menjadi konfiden. Ini kerana segelintir wanita Malaysia tidak memandang rupa seorang lelaki, cukup dengan cara mereka bercakap, dan kemas.

 

TAK BERMINAT PADA HUBUNGAN

Prejudis Lelaki Bila Disoal Mengenai Perkahwinan

IKLAN

Ramai akui termasuk lelaki, komitmen merupakan perkara terakhir yang para lelaki fikirkan. Mungkin kerana faktor tanggungjawab terhadap ibu bapa dan keluarga lebih diutamakan. Akibatnya, lelaki akan cenderung kepada lambat berkahwin.

 

INTROVERTED

Maskulin pernah mengeluarkan artikel mengenai wanita lebih berminat pada lelaki introvert (pemalu), namun bukan semua wanita. Menjadi lumrah pasangan di Malaysia, bahawa lelaki harus memulakan langkah terlebih dahulu. Jangan tunggu wanita datang kepada anda, kalau anda rasa malas nak bergaul, maka anda akan membujang sampai tua!

IKLAN

Prejudis Lelaki Bila Disoal Mengenai Perkahwinan

 

PENGALAMAN BURUK DENGAN PASANGAN LEPAS

Ini antara faktor mengapa lelaki tidak mahu ada apa-apa komitmen dengan wanita selepas disakitkan oleh wanita terdahulu. Lelaki bukan seperti wanita yang menerima seseorang itu dengan mudah, mereka akan betul-betul pilih dan jika mereka salah buat percaturan, untuk memulakan kembali memang sukar.

Prejudis Lelaki Bila Disoal Mengenai Perkahwinan

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI