Pelbagai jenis produk antaranya losyen dan krim di luar sana menjadi pembasmi jerawat anda, menghapuskan kulit kering anda, dalam pada masa yang sama melicinkan dan memutihkan kulit wajah anda boleh mengelirukan anda untuk memilih produk terbaik. Sudah tentu, mencuci muka yang baik seharusnya, mampu untuk membersihkan muka anda dan produk cucian muka yang terbaik seharusnya mempunyai manfaat yang kukan sahaja membersih, malah dapat memberi kepuasan pada diri setiap individu.

Produk Pencuci Muka Bagaimana Terbaik Untuk Anda?

Bagi kulit yang sihat, anda memerlukan produk yang bukan sahaja bersih tetapi juga hidrat. Produk yang bagus akan berfungsi seperti apa yang telah dijanji, menjadikan kulit anda lebih sihat dan lebih kuat dalam jangka panjang. Menjaga muka anda agar terpelihara sama pentingnya dengan memastikan ia bersih, bermakna anda perlu mengambil beberapa minit untuk mempertimbangkan beberapa faktor sebelum sapukan cecair tersebut di muka anda.

 

Bahan-bahan

 

Kulit pada wajah anda merupakan bahagian yang halus dan lebih nipis berbanding seluruh tubuh anda dan oleh itu biasanya lebih sensitif, jadi ia sangat memerlukan penjagaan yang baik. Parabens adalah keluarga bahan kimia yang digunakan untuk meningkatkan jangka hayat produk dandanan seperti mencuci badan dan syampu.

Produk Pencuci Muka Bagaimana Terbaik Untuk Anda?

Walaupun tidak ada penyelidikan muktamad untuk menunjukkan bahawa mereka berbahaya, beberapa kajian mencadangkan mereka dapat menimbulkan masalah pada wajah anda terutamanya jika anda terdedah kepada sensitif kulit seperti ekzema atau psoriasis. Jika anda jatuh ke dalam golongan ini, sulfat (biasanya disenaraikan sebagai natrium lauril sulfat), wangian sintetik dan warna tiruan juga sebaiknya dielakkan.

 

Jenis kulit

IKLAN

Produk Pencuci Muka Bagaimana Terbaik Untuk Anda?

Jika anda sinonim dengan kulit kering, jerawat atau muka berminyak, anda perlu bijak dalam pemilihan pembersih muka. Penerangan pada botol mungkin mengelirukan, tetapi mempunyai sebab tersendiri. Menggunakan produk yang salah hanya akan membuatkan wajah anda bertambah teruk dan masalah akan bertambah. Cari produk yang dirumus khas untuk jenis kulit anda seperti berminyak, kering, sensitif atau kombinasi.

 

Pembersih Wajah Terbaik Untuk Lelaki Pada 2018

 

Aesop Fabulous Face Cleanser

Produk Pencuci Muka Bagaimana Terbaik Untuk Anda?

IKLAN

Produk dandanan visual Aesop bukanlah pilihan yang paling murah, tetapi mereka mampu untuk merawat wajah anda dan menjadikan anda lebih kacak. Mempunyai botol yang menarik, ia mempunyai aroma bergamot dan direka khas untuk membersihkan wajah anda dan menjaga minyak penting yang diperlukan menjadikan wajah anda sentiasa lembap.

 

Anthony Glycolic Cleanser

Produk Pencuci Muka Bagaimana Terbaik Untuk Anda?

Setelah kecewa dengan produk yang kurang berkualiti yang tersedia untuk lelaki, Anthony Sosnick mengambil inisiatif untuk mengeluarkan produknya sendiri dan menjadi pakar dalam menghasilkan produk pelembap. Dua dekad, pembersih bebas paraben adalah salah satujenama yang dicari oleh orang ramai kerana ia menggunakan asid glikolik sebagai exfoliant semula jadi untuk menghilangkan kekotoran sebelum menyerap vitamin A, C dan E ke dalam kulit.

 

L’Oreal Lelaki Pakar Pure & Matte

IKLAN

Produk Pencuci Muka Bagaimana Terbaik Untuk Anda?

Sekiranya kilat di dahi anda terhasil ketika sedang melihat diri sendiri pada cermin, mungkin dah tiba masanya untuk anda mencari produk basmi minyak pada wajah. Pakar-pakar di L’Oreal menggunakan formula yang memberi tindakan pada microbeads pengelupasan agar kulit tidak kering dan bebas minyak.

 

Dr Jackson’s 07 Jackson Face Wash

Produk Pencuci Muka Bagaimana Terbaik Untuk Anda?

Simon Jackson menghabiskan dua dekad untuk meneliti penggunaan bahan semula jadi dalam penjagaan kulit, jadi anda tahu anda boleh mempercayai Dr ketika mencari pembersih muka yang berkualiti. Bebas dari nasties kimia juga mempunyai aroma sitrus ringan, mencuci muka estetika yang menyegarkan ini berfungsi untuk menjaga kulit anda kelihatan segar dan bersih seiring dengan jenamanya.

 

Clinique For Men Face Wash

Produk Pencuci Muka Bagaimana Terbaik Untuk Anda?

Tak ada seorang pun yang gemar pantulan cahaya matahari terhasil pada dahi mereka. Tetapi lebih menjengkelkan adalah jerawat yang disebabkan oleh minyak yang berlebihan. Pencuci muka dari Clinique amampu menyelesaikan masalah anda.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI