Tahun Baru Cina merupakan salah satu perayaan yang terbesar di negara kita. Dijangkakan dalam masa beberapa hari lagi jumlah kenderaan yang memenuhi lebuh raya utama di seluruh negara akan meningkat berlipat kali ganda.

Selain masyarakat Cina khususnya, ramai juga rakyat Malaysia yang lain akan turut mengambil kesempatan untuk turut sama pulang ke kampung dan juga bercuti di pelbagai destinasi menarik di seluruh negara.

Dan pastinya jika ingin perjalanan lancar kereta atau kenderaan yang dinaiki harus berada dalam kondisi yang baik. Selain melakukan servis buat anda yang memiliki kereta yang usianya melebihi lima tahun eloklah melakukan pemeriksaan dengan PUSPAKOM.

PUSPAKOM Tawar Pemeriksaan Kenderaan Percuma & Hadiah Lumayan Sempena Musim Tahun Baru Cina
Image by Freepik

Bersempena Tahun Baharu Cina yang bakal tiba, PUSPAKON telah melancarkan kempen Pemeriksaan Kenderaan Sukarela Secara Percuma. Lebih menarik sepanjang kempen ini berlangsung PUSPAKON turut menawarkan hadiah lumayan sepanjang kempen ini bermula sejak 11 Januari lalu hingga 20 Januari 2023.

KONDISI TERBAIK

Hadir dengan tanda pagar #drivesafenoregtres PUSPAKOM turut mengambil kesempatan mengingatkan pemilik kenderaan persendirian yang ingin pulang ke kampung bagu menyambut Tahun Baru Cina memastikan kenderaan mereka dalam kondisi terbaik sebelum memulakan perjalanan.

PUSPAKOM Tawar Pemeriksaan Kenderaan Percuma & Hadiah Lumayan Sempena Musim Tahun Baru Cina

IKLAN

Lebih menarik PUSPAKOM menawarkan khidmat Pemeriksaan Kenderaan Secara Sukarela atau Voluntary Vehicle Inspection (VVI) secara percuma. Buat anda yang berminat boleh mengunjungi mana-mana cawangan PUSPAKOM seluruh negara (kecuali Taman Bukit Maluri, Shah Alam dan Pasir Gudang) dari jam 8.00 pagi sehingga 5.00 petang.

Temu janji boleh dibuat menerusi laman sesawang rasminya, www.puspakom.com.my atau menggunakan aplikasi mudah alih MyPUSPAKOM.

Selain itu, PUSPAKOM turut mengerah Unit Pemeriksaan Bergerak di beberapa lokasi seperti berikut:

PUSPAKOM Tawar Pemeriksaan Kenderaan Percuma & Hadiah Lumayan Sempena Musim Tahun Baru Cina

IKLAN

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif PUSPAKOM, Mohammed Shukor Ismail, ”Kempen VVI percuma ini bertujuan membantu orang ramai mendapat maklumat tentang kondisi kenderaan mereka melalui pemeriksaan kenderaan menggunakan peralatan berkomputer supaya mereka dapat melakukan penyelenggaraan yang sewajarnya sebelum pulang ke kampung halaman sempena Tahun Baharu Cina”.

”PUSPAKOM amat menitikberatkan kepentingan keselamatan kenderaan dan menjadikan pemeriksaan kenderaan percuma ini sebagai tanggungjawab korporat kami sebagai badan pemeriksaan kenderaan yang dilantik kerajaan.

“PUSPAKOM juga berhasrat meningkatkan kesedaran masyarakat terhadap aspek keselamatan kenderaan melalui pemeriksaan terutamanya ketika musim perayaan yang kebanyakan pemilik kenderaan melakukan perjalanan jauh”, ujar Shukor.

IKLAN

STANDARD ANTARABANGSA

PUSPAKOM Tawar Pemeriksaan Kenderaan Percuma & Hadiah Lumayan Sempena Musim Tahun Baru Cina

”Berlainan dengan pemeriksaan kenderaan yang ditawarkan oleh sesetengah syarikat. VVI PUSPAKOM melibatkan 25 item pemeriksaan yang menggunakan alatan berkomputer yang dikalibrasi setaraf dengan alatan yang digunakan oleh negara maju seperti Perancis, Belgium dan Sepanyol yang mengikut standard piawaian antarabangsa.

“Pemeriksaan ini lebih tertumpu kepada aspek keselamatan iaitu melibatkan pemeriksaan brek, gelincir sisi, tayar, suspensi, asap, lampu, bawah dan atas kenderaan, cermin gelap dan lain-lain lagi”, kata Shukor lagi.

Jika anda ingin bertanyakan atau mengetahui maklumat lanjut mengenai perkara di atas bolehlah layari Facebook PUSPAKOM Sdn Bhd.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI