Nama Penuh: Nas Muammar Zar Nasruddin

Nama Samaran: Nas-T

Umur: 31 tahun

Pekerjaan: Pelakon, DJ dan Model

Tinggi:168cm

Berat: 70kg

 Rahsia Sado DJ Nas. T  Yang Semua Lelaki Kena Buat

Memiliki tubuh badan yang sasa kini sudah menjadi ‘Trend’ di kalangan anak muda pada masa kini. Tidak terkecuali juga buat selebriti yang mula menempa nama di dalam industi hiburan tanah air melalui siri TV dan filem KAMI. Nas-T atau nama sebenarnya Nas Muammar Zar Nasuddin mula menjinakkan diri di dalam dunia bina badan ini hanyalah sekadar suka-suka pada awalnya, tapi kini ia sudah menjadi salah satu rutin harian yang wajib bagi dirinya kerana memiliki fizikal tubuh badan yang sasa dapat menjadikan dirinya lebih sihat dan cergas.

 

 Rahsia Sado DJ Nas. T  Yang Semua Lelaki Kena Buat

Definasi Maskulin Nas-T

  

“Maskulin boleh dituju kepada lelaki yang bersukan ataupun seorang atlet dan lelaki yang memiliki badan yang fit dan maskular”

Rahsia Sado DJ Nas. T  Yang Semua Lelaki Kena Buat

Bila bermula?

 

IKLAN

“Saya mula  menjinakkan diri  di dalam dunia bina badan ketika saya berumur 21 tahun tetapi pada awalnya ia sekadar training biasa-biasa sahaja. Selepas 10 tahun saya mula bercadang untuk teruskan perjuangan saya semula di dalam arena bina badan ini dengan lebih serius. Jadi saya mengambil jurulatih peribadi untuk mempersiapkan diri saya bagi pertandingan bina badan”

Rahsia Sado DJ Nas. T  Yang Semua Lelaki Kena Buat

Rutin Harian?

 

“Bermula di awal pagi saya memulakan rutin harian saya dengan memasak dan menyediakan sendiri makanan yang sihat dan sesuia untuk membina badan. Rutin seterusnya saya akan ke gym untuk berlatih bersama jurulatih peribadi dan pada sebelah malamnya saya akan melatih client saya. dan jika ada masa yang terluang saya turut melakukan aktiviti biasa seperti shooting,menjadi dj dan boleh dikatakan masa dan jadual saya sentiasa di penuhi dengan aktiviti dan kerja”

Inspirasi dan  Idola

 

Sazali Samad dan rakan-rakan seperjuangan saya yang banyak memberikan dorongan dan nasihat.

Rahsia Sado DJ Nas. T  Yang Semua Lelaki Kena Buat

Pertandingan bina badan

IKLAN

 

“Pada Mei 2014 saya memasuki pertandingan ‘Man Of Steel’ dan ini merupakan pertandingan bina badan pertama yang saya ceburi. Saya sertai pertandingan ini bukanlah ingin menang tetapi lebih kepada mencari pengalaman berada di atas stage dalam masa yang sama saya mula berkenalan dengan lebih ramai kawan dan otai lama di dalam arena bina badan ini yang turut banyak berkongsi tip dan nasihat untuk saya menceburi lebih banyak lagi pertandingan-pertandingan akan datang”

 

Tip dan Nasihat

 

“Untuk mendapatkan badan yang cantik diet adalah perkara utama yang perlu dititik beratkan kerana 70% adalah datangnya dari pemakanan yang sihat dan 30% lagi barulah latihan di gym. Diet bukanlah bermaksud tidak menjamah makanan langsung ia lebih kepada pengambilan makan yang sihat atau clean.

Kepada beginner yang ingin berjinak di dalam dunia bina badan mestilah mendapatkan tunjuk ajar daripada orang yang berpengalaman kalau boleh jangan belajar atau mencuba sendiri sebab kita perlu kan seseorang untuk memberi bimbingan terhadap latihan senaman yang betul”

 

“BADAN KITA IBARAT TANAH LIAT, KENA ULI DENGAN ELOK. KALAU ULI SENDIRI TAPI TIDAK ADA PENGALAMAN NANTI JADI LAIN”

 

IKLAN

 

Perancangan 5 tahun akan datang

 

“Tak tahu apa yang akan jadi. tapi saya tahu yang saya tidak akan sesekali berhenti dari apo yang saya buat seperti belakon, dj, dan bina badan. Benda ini sudah menjadi sebahagian dari diri saya dan saya tidak akan berhenti. Kepada yang tak pernah rasa cubalah rasa sendiri bila dah rasa pasti akan suka”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI