Tidak semua hospital kerajaan di Malaysia yang menawarkan perkhidmatan urologi sepenuhnya. Jika sakit anda makin teruk dan tiada pakar di hospital atau klinik terbabit, doktor anda mungkin akan rujuk kepada Pakar Urologi. Anda perlu berjumpa dengan Pakar Urologi jika mempunyai gejala-gejala yang menunjukkan anda mempunyai masalah dalam saluran kencing:

  • Air kencing mempunyai darah
  • Kerap membuang air kencing
  • Sakit di bahagian bawah belakang, panggul, atau sisi
  • Sakit atau pedih ketika buang air kecil
  • Masalah untuk membuang air kencing
  • Kebocoran air kencing
  • Aliran air kencing yang lemah atau dribbling

 

Anda ada masalah dengan zakar atau apa saja penyakit yang berkaitan lelaki? Ramai lelaki di luar sana tidak tahu kemana arah untuk mereka pergi, atau hospital mana yang patut mereka kunjungi jika mereka berasa sakit. Terdapat beberapa doktor pakar sakit tuan yang boleh anda jumpa jika anda punyai masalah berkaitan dengan lelaki. Ini antara pakar

 

Dr Ismail Tambi

Sakit Bahagian Peribadi Tapi Tidak Tahu Nak Kemana? Ini Antara Pakar Sakit Tuan Yang Boleh Anda Jumpa

 

Dr. Mohd Ismail Mohd Tambi mempunyai kepakaran dalam bidang Andrologi. Mempunyai kelayakan kedoktoran MBBS (S.India) di University of Madura, DRM (M’Sia) dan WHO Fellow In Clinical Andrology (Monash). Dr Mohd Ismail merupakan salah seorang daripada pakar andrologi di Malaysia. Beliau merupakan ketua jabatan lama di Pusat Penyelidikan Kemanusiaan Reproduktif Khas LPPKN. Beliau berkhidmat di Damai Service Hospital di Kuala Lumpur.

IKLAN

Prof Dr Zulkifli Md Zainuddin

Sakit Bahagian Peribadi Tapi Tidak Tahu Nak Kemana? Ini Antara Pakar Sakit Tuan Yang Boleh Anda Jumpa

 

Prof Dr Zulkifli menubuhkan Klinik Kesihatan Lelaki di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Beliau yang juga merupakan Perunding Urologi di Unit Urologi, Jabatan Surgeri di pusat perubatan itu, mengambil inisiatif dengan menubuhkan Klinik Kesihatan Lelaki dan mula beroperasi sejak tahun 2005. Klinik ini mendapat sambutan menggalakkan dari kaum lelaki seluruh negara dan ada juga kaum perempuan yang berkunjung ke klink berkenaan.

 

Dr Dr. Ambikai Balan Sothinathan

 

IKLAN

Sakit Bahagian Peribadi Tapi Tidak Tahu Nak Kemana? Ini Antara Pakar Sakit Tuan Yang Boleh Anda Jumpa

 

Beliau seorang ahli Perunding Urologi di Pantai Hospital di Kuala Lumpur. Menerajui Jabatan Urologi di Hospital Alor Setar dan menyediakan khidmat rawatan tertiari kepada pesakit di Kedah, Perlis dan Langkawi. Mempunyai kepakaran khusus penyakit batu, gangguan fungsi prostat dan kelamin, hilang pengawalan urin, dan keganasan urologi. Beliau adalah pakar urologi yang pertama di dunia ini yang menyediakan prosedur Holmium Laser Enucleating of Prostate (HoLEP) untuk rawatan pembedahan penyakit prostat jinak di Hospital Umum Kuala Lumpur.

 

IKLAN

Dr. Ooi Chong Chien

Sakit Bahagian Peribadi Tapi Tidak Tahu Nak Kemana? Ini Antara Pakar Sakit Tuan Yang Boleh Anda Jumpa

 

Beliau berkhidmat di Gleneagles Penang Medical Center di Georgetown. Dr. Ooi berkelulusan dari Royal College of Surgeons of Edinburgh dan Urologi FRCS dari Royal College of Surgeons Glasgow. Kepakaran utamanya adalah penyakit batu, kesihatan lelaki (termasuk hiperplasia prostat jinak) dan uro-onkologi, yang termasuk kanser urologi seperti kanser prostat, kanser pundi kencing, kanser buah pinggang dan kanser testis. Beliau juga Perunding Urologi dan melakukan pembedahan terbuka atau pembedahan laparoskopi untuk gangguan pembedahan umum dan urologi.

 

Lihat beberapa lagi pakar sakit tuan di seluruh Malaysia di

policystreet.com

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI